Annons:

Kommunen vill utöka grannsamverkan – bjuder in till möte

Håkan Karlsson vid Polisen söker fler ombud till grannsamverkan. Foto: Arkivbild

Kommunen vill utöka grannsamverkan – bjuder in till möte

Grannsamverkan är ett etablerat koncept som syftar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i närmiljön. Kommunen söker nu fler kontaktpersoner och har bjudit in till ett möte på måndag.

Annons:

– I takt med att vi växer men också på grund av omflyttning i bostadsområdena behöver vi nya kontaktombud, säger Håkan Karlsson, Polisen Vimmerby, i ett pressmeddelande. 

Grannsamverkan bygger på att boende i samma område går ihop och bildar ett grannsamverkansområde. För varje område behövs ett par ombud som sköter kontakterna med Polisen och kommunen. 

– Att det fungerar finns det forskning på och ser man till Vimmerby så är antalet inbrott väldigt lågt just nu och Grannsamverkan är förmodligen en starkt bidragande orsak till det, fortsätter Håkan Karlsson.

Bjuder in till möte

Polisen och kommunen vill nu komma  i kontakt med personer som kan tänkas vara intresserade av att bli ombud.

– Att vara kontaktombud innebär att man är en länk mellan de boende och polis/kommun. De boende får utbildning av och får då en fördjupad kunskap om hur Grannsamverkan fungerar och vad som är viktigast i det fortsatt arbetet med att öka tryggheten och förebygga brott, berättar Håkan Karlsson. 

På måndag hålla en informationsträff för både befintliga och nya kontaktombud.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt