Annons:

Slog upp portarna igen efter miljonrenoveringen

Nu har portarna öppnat till den helt nyrenoverade bowlinghallen i Vimmerby. Foto: Privat

Slog upp portarna igen efter miljonrenoveringen

I två veckor har Vimmerby bowlinghall hållit stängt. På måndagen var det dags att slå upp portarna den nu helt nyrenoverade anläggningen..

Annons:

I somras beslutade en enig kommunstyrelse att anslå 2,7 miljoner kronor ur kommunens investeringsbudget till att renovera bowlinghallen.

På måndagen öppnade banorna för spel igen efter renoveringen, och Mari Karlsson, som arrenderar och driver Vimmerby bowlinghall tillsammans med maken Per, var minst sagt nöjd.

– Vi har haft stängt i två veckor. Nu finns här bland annat nya maskiner, nya banor, nya rännor, ett helautomatiskt staket, ny ansats och ett nytt scoringsystem. Allt är tiptop och vi har bara fått positiva kommentarer – de flesta vet hur vi har haft det tidigare, säger hon.

– Allt har gått som det ska. Visst, för vår del är det en liten inkörningsperiod nu i början. Men det tar man gärna – det är ganska skönt att slippa ideliga maskinhaverier i 50 år gamla maskiner, säger Mari och skrattar.

En officiell invigning väntar framöver, men intresset för bowling är ju som bekant stort i Vimmerby så redan på invigningsdagen var det fullt med förväntansfulla bowlare i hallen,

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt