Annons:

VEMAB: "Därför blev det strömavbrott"

Både i fredags och i måndags drabbades Vimmerby kommun av strömavbrott. Nu förklarar Vimmerby Energi- och Miljö AB, VEMAB, vad som hände.

Annons:

Det ska ha handlat om en extern kortslutning från EoN:s regionnät, skriver VEMAB. 

"Den 8/11 löste våra skydd i Tallholmens kraftvärmeverk ut. Det ledde till att vi hade problem att starta upp igen och temperaturen i fjärrvärmenätet i Vimmerby tätort sjönk. För våra kunder innebar det att leveransen av värme och varmvatten uteblev under eftermiddagen/kvällen. Liknande problem drabbade även närvärmepannorna i Gullringen, Södra Vi, Storebro samt Frödinge. Där var vår jourhavande personal snabbt på plats och återställde vilket gjorde att det inte påverkade leveranserna ut till kund", meddelar man.

I går blev den så kallade kortslutningen något större.

"Avbrottet gjorde att det inkommande skyddet löste ut precis som det ska göra för att skydda er kunder", skriver VEMAB.

En kort period blev hela Vimmerby, cirka 4 950 elnätskunder, utan ström. Det var den tid det tog för VEMAB:s personal att ta sig till drabbade stationer och konstatera att inget var fel. 

"Vid kontakt med EoN visste de inte vad det direkta felet var. De planerade att helikopterbesikta linjen som matar oss under måndagen. Om de hittar något återstår att se. Vidare information kommer vi publicera ut löpande", skriver VEMAB.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt