Annons:

Danselever bjuder in till hälsohelg – håller i varsitt träningspass

Danseleverna i årskurs tre på Vimmerby gymnasiums dansprofil håller i en hälsohelg på Kulturskolan i helgen. Foto: Ossian Mathiasson

Danselever bjuder in till hälsohelg – håller i varsitt träningspass

De tio tredjeårseleverna på Vimmerby gymnasiums dansprofil bjuder in till en hälsohelg för att få in pengar till vårens slutproduktion.
– Syftet är att samla in pengar till vår slutproduktion, säger danseleven Isabelle Behr.

Annons:

I helgen ska Vimmerby gymnasiums danselever i årskurs 3 se till att kommuninvånarna tankar energi och stärker kropp och själv för att stå stark inför den kommande vintern.

Det är en helg fylld av aktiv träning som de tio danseleverna har satt ihop med fokus på just dans.  

– Syftet är att samla in pengar till vår slutproduktion som vi har i maj. Alla deltagare ska få chansen att testa på olika dansstilar. Vi vill lägga mycket krut på vår slutproduktion så det gäller att få ekonomi i det för att vi ska kunna åstadkomma det vi vill göra, säger Isabelle Behr. 

"Ett evenemang för alla"

Ida Granqvist berättar att det är träningspass som passar alla. 

– Det är ett evenemang för alla, ung som gammal och nybörjare som proffs, säger Ida Granqvist. 

Matilda Hammar hoppas på god uppslutning på helgens tio träningspass. 

– Vi hoppas att det kommer mycket folk, 30 till 50 personer per dag. Vi vill att så många som möjligt testar dansstilarna, säger Matilda Hammar. 

Dansläraren Jennie Leander Lilja kom med idén att tredjeårseleverna skulle ha en hälsohelg för att samla in pengar till vårens slutproduktion. 

– Det var en tidigare dansklass som hade en träningshelg och de lyckades väldigt bra. Bara ljud och ljus kostar stora pengar. Redan där har vi en kostnad vad vi än gör. Vi behöver minst 15 000 kronor, säger Vendela Adolfsson. 

"Ser fram emot helgen"

De tio danseleverna har ansvar för varsitt pass under helgen och passen är följande: zumba, jazz, akrobatisk fys, pilates, hiphop, stepp, balett, rörlighet, modern dans och cirkelfys.

– Det är många som har kryssat i att de kommer på evenemanget och många är intresserade. Vi ser fram emot helgen. Vi kommer gå på varandras pass, säger Vendela Adolfsson.

Elna Anckarman fyller i:

– Vi har goodiebags till de 30 första deltagarna som swishar för helhelg, säger Elna Anckarman. 

Massören och hudvårdsspecialisten Sara Borsiö erbjuder fot- och underbensmassage på lördagen. Årskurs två-eleverna kommer sälja hälsosam mat under helgen. 

De tio danseleverna i årskurs tre är Anna Peterson, Hannah Lindgren, Isabelle Behr, Vendela Adolfsson, Ida Granqvist, Matilda Hammar, Linnea Kronstrand, Elna Anckarman, Elin Henriksson och Tilda Stejdahl.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt