Annons:

Nytt konto driver med Vimmerby:

Ett nytt konto driver med Vimmerby på Instagram. Foto: Printscreen/Vimmerbymemes

Nytt konto driver med Vimmerby: "Vill sprida nyheter på ett roligt sätt"

Ett konto som driver med Vimmerby i allmänhet och den lokala politiken i synnerhet finns numera på Instagram. Skaparen bakom vill vara anonym.
– Meningen med kontot är egentligen bara att sprida nyheter på ett mer roligt sätt, säger personen bakom kontot.

Annons:

För sex veckor sedan publicerade "Vimmerbymemes" sitt första inlägg på Instagram. Sedan dess har ett 20-tal memes skapats – och ett hundratal personer följer kontot som driver med Vimmerby som kommun, med Vimmerbybor och kanske framför allt med den lokala politiken. 

Skaparen bakom kontot vill vara anonym, men vi har ändå fått en pratstund med hen.

– Det här kontot började med att jag och några vänner började diskutera diskussionsklimatet i Vimmerby och att den har blivit ganska tråkig och hård. Sedan är det så att det via memes eller roliga bilder är enklast att nå ut till andra ungdomar med viktiga budskap. Meningen med kontot är egentligen bara att sprida nyheter på ett mer roligt sätt, säger personen som står bakom kontot. 

Hur har responsen varit?

– Responsen har varit god och de allra flesta uppskattar kontot. Jag får in väldigt många meddelanden dagligen från andra som beskriver att Vimmerby behöver mer humor.

"Får inte övergå till mobbning"

Tonen kan dock ibland vara ganska hård mot exempelvis namngivna politiker.

– Jag har tagit hänsyn till att kontot inte ska vara personlig och attackera människor på ett negativt sätt. Jag förstår att om man driver ett konto som växer med många följare, så är det viktigt med ett ansvar och att det hela inte övergår till mobbning. 

Vad tänker du om att Vimmerby är rätt litet och att människor kan bli sårade av vissa memes?

– Jag har fått in meddelanden från folk som följer sidan, där de tycker att jag borde skämta om den här personen eller att jag bör lägga upp den här bilden, men där är jag väldigt försiktig.

"Mer allmän humor"

Den person som står för kontot har valt att vara anonym för att kontot inte ska bli personligt.

– Folk ska inte tänka på en person när de ser memes, utan mer som allmän humor. Inspirationen hittar jag från andra sociala forum och inte minst Dagens Vimmerby. 

Hur mycket tid lägger du på det?

– Så fort jag får upp en idé så går jag in på sidan och gör en meme. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt