Annons:

Vimmerbysystrarna med om otäck händelse på riksvägen: "Hade panik båda två"

Två syskon i Vimmerby åkte från Linköping till Vimmerby under fredagen. Då blev de jagade av en annan bilist.
– Vi hade panik båda två. Vi grät och var jätterädda, säger en av systrarna.

Annons:

En mycket otäck händelse inträffade för två systrar från Vimmerby på fredagen. De båda var på väg hem från Linköping på riksvägen och med sig i bilen hade de ett litet barn. 

Precis utanför Kisa blev de omkörda av en bil, som sedan snabbt saktade ner farten.

– Föraren blinkade med varningsblinkers och blinkade vänster, så min syster uppfattade det som att han ville att vi skulle köra om honom. När vi hade gjort det så svängde han ut bilen framför vår bil och försökte trycka ner oss i diket. Vi fick panik och körde fort därifrån och han körde efter. Vi körde i 140 kilometer i timmen från Kisa till Södra Vi och han körde lika fort efter oss och körde om samma bilar som vi gjorde. Under hela tiden hade han helljuset på, berättar en av Vimmerbysystrarna.

Syskonen ringde polisen och ville att någon skulle möta upp dem. Båda hade fullständig panik och sa till och med att de var på E4:an fast de var på väg riksväg 34.

– Det var superläskigt och jättejobbigt. Vi hade ett litet barn på ett och ett halvt år i bilen och båda fick sån panik att vi inte ens tänkte på att kolla regnumret eller något. Vi såg att det var en svensk bil, att den var grån och att den hade tre runda extraljus fram på grillen. 

Reagerade andra bilister?

– Vi körde om en massa bilar och hoppas att någon reagerade, men inte vad vi såg just då. Vi ringde polise, men sa aldrig att vi ville polisanmäla, men vi berättade om vad som hände.

Blev av med bilen

När syskonen kom till Södra Vi lyckades de bli av med den jagande bilen.

– Vi svängde in i Södra och körde sedan Krönvägen hem till Vimmerby. Det var fruktansvärt obehagligt. Vi hade verkligen panik på riktigt och min syster som körde grät och var jätterädd.

Händelsen inträffade vid 20-tiden på fredagskvällen.

– Polisen sa att om något händer igen, så skulle vi ta regnummer och ringa direkt igen. Vi är fortfarande lite rädda för om den andra bilen tog vårt regnummer, så vi vill vara anonyma men varna andra för att vara vaksamma på det här och om det är någon som försöker något.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt