Annons:

Sågade kyrkoherden:

Kyrkohedern i Vimmerby pastorat Eva-Lena Karlsson får kraftig kritik i en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Sågade kyrkoherden: "Ingen har sagt något till mig"

Kyrkoherden i Vimmerby pastorat sågas totalt i en skrivelse till Arbetsmiljöverket. Bland annat sägs det att hon saknar empati. Skrivelsen kom som en total överraskning för huvudpersonen själv. – Det tråkiga är att ingen sagt något. Och tycker man att man inte kan kommunicera vare sig med mig eller de tolv personer som sitter i kyrkorådet är det ju verkligen fruktansvärt, säger hon i dagens upplaga av Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning.

Annons:

I onsdags skrev Dagens Vimmerby om att ett pastorat i norra Kalmar län anmälts till Arbetsmiljöverket. Sedan dess har vi sökt huvudpersonerna i ärendet tiotals gånger utan resultat. I dagens upplaga av LN/VT väljer kyrkoherden i Vimmerby pastorat, Eva-Lena Karlsson, att tala ut om den mycket hårda kritik som riktats mot henne. 

I anmälan står det bland anant: ”Kränkande särbehandling förekommer: kyrkoherden arbetsgivaren saknar empati, har aggressivt beteende, högljudda utbrott, ett oacceptabelt uppträdande och bemötande. Alla anställda drabbas/påverkas av detta”.

– Det kommer som en total överraskning, men den som skrivit det här måste förstås veta vad det handlar om. Det som är tråkigt är att om man talar om arbetsmiljö måste man också kunna komma med kritik direkt gentemot chefen. Det har ingen gjort. Min dörr är alltid öppen, säger Karlsson till LN/VT. 

Inget svar

Anmälaren menar att det är omöjligt att få till en dialog med kyrkorådet. 

– Förmodligen förekommer det missnöje på alla arbetsplatser. Jag tror också att det är så här det kan vara att vara kyrkoherde, eller chef. Men det som är udda är att man överhuvud taget inte kommunicerar internt med varandra, det är fel sätt att resonera och känner man sig ofördelaktigt behandlad finns det flera vägar att gå. Här klagar man på att man inte kan föra en dialog utan att man ens försökt. Det kan jag inte förstå.

Eva-Lena Karlsson anser att det är märkligt att varken hon eller kyrkorådet fått ta del av kritiken. 

– Det värsta i det här fallet handlar inte om någon rädsla för mig, utan att man inte ens försökt kommunicera. Arbetsgivaren är inte jag, det är kyrkorådet och där sitter tolv personer. Känner man att man inte kan vända sig vare sig till kyrkoherden eller någon av de tolv personerna med sin eventuella frustration eller irritation är det fruktansvärt tragiskt.

Dagens Vimmerby har varit i kontakt med anmälaren, som inte vill kommentera mer än att anmälan är en del av hennes uppgift som skyddsombud i Vimmerby pastorat. Personen hänvisar till kyrkorådets ordförande Magnus Carlsson, som inte besvarat våra samtal.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt