Annons:

Tonåring dömd för sexuellt ofredande av elvaårig pojke

En pojke, över 15 år men under 18, från Vimmerby döms till ungdomsvård för sexuellt övergrepp mot barn – en pojke ännu inte i tonåren. Händelsen inträffade i Vimmerby den 1 augusti.

Annons:

En tonårig pojke bosatt i Vimmerby döms av Kalmar tingsrätt för sexuellt övergrepp mot barn.

Rätten gick helt på åklagarens linje och påföljden blir ungdomsvård (socialtjänstens program för ungdomsvård utifrån ett ungdomskontrakt med stöd av socialtjänstlagen) och 20 timmars ungdomstjänst.

Pojken ska även betala 13 000 kronor i skadestånd till den utsatta pojken samt 800 kronor till brottsofferfonden.

Tog pojken på könsorganet"

Enligt åtalet skulle pojken ha tagit det misstänkta brottsoffret på könsorganet och, med kalsongerna på, tryckt sin penis mot kroppen på målsäganden, som då bara var elva år gammal. Pojken ska också ha rört den yngre pojkens penis samt stjärt. Händelsen inträffade då den dömde pojken sov över hos brottsoffret och dennes familj den 1 augusti i år i Vimmerby.

Under rättegången hölls, förutom uppspelning av videoförhör med målsäganden samt förhör med den misstänkte pojken, också förhör med tre ytterligare personer, varav två var den yngre pojkens syster och mamma.

Åtalet styrkt

I domen skriver tingsrätten bland annat:
” Tingsrätten har funnit att åklagaren har styrkt sitt gärningspåstående det vill säga att N.N. tagit A på könsorganet och tryckt son penis mot A:s kropp. A har i förhör beskrivit hur N.N. har klämt och tryckt på hans snopp och att det gjorde ont. A har också under det inspelade förhöret med sina fingrar förstärkt sina uppgifter.

Den åtalade pojken har bestridit ansvar för brott.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt