Annons:

Tio miljoner satsas i nytt projekt– ska skapa mer miljövänliga transporter

Astrid Lindgrens Värld är ett av företagen som deltar i projektet. Foto: Ossian Mathiasson

Tio miljoner satsas i nytt projekt– ska skapa mer miljövänliga transporter

Tio miljoner satsa i ett projekt som ska underlätta mer klimatsmarta resor till länets besöksnäring. Pengarna kommer delvis från Tillväxtverket och Astrid Lindgrens Värld är ett av företagen som ingår i projektet.

Annons:

Pengarna går rakt in i det treåriga projektet "Klimatsmarta resor i besöksnäringen - exempel från Småland och Öland" som nu kan bli verklighet. Av summan kommer fem miljoner från Tillväxtverket och resten från regionala utvecklingsmedel från Region Kalmar län och Region Kronoberg. 

"I dag ställer kunder och samhället höga krav på hållbara och attraktiva resmöjligheter. Besöksnäringen tillhör en av länets viktigaste tillväxtbranscher med en stor andel småföretagare över hela länet. Det gör också branschen till en viktig del av utvecklingen av landsbygden. Samtidigt har mindre enskilda företag små möjligheter att på egen hand möta kraven på resmöjligheter, med risk för sämre konkurrenskraft och sjunkande lönsamhet", skriver Region Kalmar om projektet. 

– Det här är ett väldigt intressant projekt som vi hoppas ska leda till konkreta lösningar. Vi tänker bland annat att testa en fossilbränslefri hop-on-hop-off-buss i Glasriket, säger projektledaren Carolina Gunnarsson i ett pressmeddelande.

Projektet innebär att regionen  kommer att "testa, utvärdera och sprida lösningar för klimatsmart och attraktivt resande" tillsammans med Astrid Lindgrens Värld, Glasriket och Öland". 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt