Annons:

Tuna-familjen åtta bland 3 900 lag i Tips-SM

På måndagen var Oscar Gustavsson, ursprungligen från Tuna, och representerade Familjen Gustavsson när finaltävlingen i Tips-SM för lag avgjordes i Stockholm. Det var 13 lag av totalt 3 900 anmälda som hade kvalificerat sig dit.

Tuna-familjen åtta bland 3 900 lag i Tips-SM

Att det finns några fotbollsintresserade Gustavssöner i Tuna är ju allmänt känt. Dock är det kanske inte lika känt att de också är ena riktiga fenor på att tippa fotboll. På måndagen knep de åttonde plats i Tips-SM bland 3 900 anmälda lag.

Annons:

På måndagen avgjordes finalen i Tips-SM 2019 på en brittisk pub i centrala Stockholm – både individuellt och för lag.

Grundtävlingen för lag, där 3 900 lag ställde upp, har avgjorts under sex tipsveckor under hösten. Av dessa fanns de 13 bästa på plats med varsin representant för att tävla i kunskapsfrågor.

Och ett av dessa 13 lag var Familjen Gustavsson, ja lagets namn var faktiskt det, från Tuna. Laget kom tia efter grundtävlingen, och det var sonen Oscar, som passande nog bor i Stockholm, som fick äran att mäta sina krafter i dagens final.

Svåra frågor

– Tyvärr gick det inget vidare. Vi kom åtta av de tretton lagen, berättar Oscar Gustavsson, som hade sällskap av en del av släktens övriga fotbollsintresserade i laget – mamma Jeanette, pappa Staffan samt mostrarna Jessica Stridh och Jennie Gustavsson - samtliga kända IFK Tuna-profiler.

Hur var finalen i dag då?

– Det var svåra frågor – riktiga nördfrågor. Och man kan ju lugnt säga att det fanns några nördar på plats, skrattar Oscar.

Nya tag nästa år 

Priserna i tävlingen gick minsann inte av för hackor. I lagtävlingen vann medlemmarna i det segrande laget 50 000 kronor per person samt en resa till London som inkluderar flyg, två hotellnätter och biljett till en Premier Leaguematch.

Priser utgick ned till det femteplacerade laget, som fick matchbiljetter till valfri hemmalandskamp i fotboll under 2020.

– Klart man grämer sig lite när det var så nära, och jag hade bara fyra av 13 rätt. Jag känner att jag kunde ha pluggat lite mer, men vi får ta nya tag nästa år igen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt