Annons:

Många gratisaktiviteter för barn och ungdomar:

Bland annat bjuds barnen på inträde till Kalles Lek & Lattjo. Foto: Arkivbild

Många gratisaktiviteter för barn och ungdomar: "Vill finnas där"

Kring jul kan det bli ensamt och tråkigt för barn och ungdomar. Helst om närstående dricker för mycket. Därför satsas det på en vit jul för barn och unga igen i Vimmerby.

Annons:

– Jag tycker att det är viktigt att det finns aktiviteter när saker och ting är stängda, för det är mycket som stänger igen. Det är skönt för barnen att göra något annat och få komma ut under lovet, säger Jimmy Alexandersson, som håller i trådarna.

Han berättar att det finns många barn och unga som har det tufft kring jul- och nyårshelgen.

– Julen är barnens högtid, men alla avstår inte alkoholen. Det finns barn som far illa av att föräldrarna eller andra släktingar dricker och då tycker vi att det är viktigt att ordna gratisaktiviteter för barn och unga. 

"40 fribiljetter"

Det är den samlade nykterhetsrörelsen med IOGT-NTO, UNF och Junis som står bakom satsningen. Föreningarna har fått 8 000 kronor i bidrag från vit jul-insamlingen för att ordna gratisaktiviteter. I Vimmerby blir det reball, en inomhusvariant på paintball, och fribiljetter till Kalles Lek & Lattjo. Det blir också glassätning efter reballen, som är på annandag jul. Den hålls i AL-skolans idrottshall.

– Totalt har vi 40 fribiljetter till Kalles Lek & Lattjo att dela ut till såna som kanske inte har det så gott ställt. Reballen är från tio år och det är för att skydden ska passa. Det krävs att en vuxen är med för att yngre ska få spela, säger Jimmy Alexandersson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt