Annons:

LISTA: Här är de dyraste husförsäljningarna i länet under året

Flera bostäder i länet gick för höga belopp under 2019. Bilden är en genrebild och har inget med artikeln att göra. Foto: MostPhotos

LISTA: Här är de dyraste husförsäljningarna i länet under året

Årets dyraste bostadsförsäljning ligger på drygt 100 miljoner kronor. Det handlar om Runstens gård i Haninge. Riktigt så höga priser går inte att få i länet, men här nedan finns de dyraste försäljningarna i Kalmar län under 2019.

Annons:

33 av de 50 dyraste försäljningarna i Sverige är hus eller gårdar i Stockholms län. Många av de dyraste villorna är uppförda i början av 1900-talet och belägna i närheten av sjö eller hav, skriver bostadssajten Booli i sin sammanställning.

– Den gamla mäklarklyschan ”läge läge läge” är fortfarande aktuell när vi pratar om de mest exklusiva bostäderna, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, till Expressen.

I Kalmar län var det ingen försäljning som landade på så hutlösa belopp. Men en gård i Nybro gick för 35 miljoner kronor och toppar länslistan. En fastighet i Björkhult i Vimmerby kommun, med en boarea på 362 kvadratmeter, hamnade tvåa på länslistan med ett slutpris på 31,2 miljoner kronor. 

En fastighet i Löckerum i Västerviks kommun hamnade femma med ett pris på 12,5 miljoner kronor. En annan fastighet i Örsåsa i Vimmerby kommun, med en boarea på 153 kvadratmeter, placerade sig på åttonde plats i Kalmar län. Priset där blev 10,5 miljoner kronor.

En annan fastighet, Ekhagen i Västervik, landade på 8,9 miljoner kronor. Det innebar en 15:e plats i Kalmar län.

Ingen fastighet i Hultsfreds kommun hamnade på topp 20-listan. Allra flest fanns i Kalmar kommun.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt