Annons:

Succé när Clara öppnade Mossebo för de ensamma på julafton

Clara Rylander och sonen Valdemar i bestyr inför julaftonens tabberas på Mossebo Gästhem. Foto: Privat

Succé när Clara öppnade Mossebo för de ensamma på julafton

– Det blev så himla bra. Jag är nästan mållös.


Clara Rylander har svårt att ta in det gensvar hon fick när hon öppnade Mossebo Gästhem för julbord och julfirande för människor som annars hade riskerat att få sitta ensamma i jul.

Annons:

På julafton bjöd Mossebo Gästhem i Pelarne in till tabberas. Under november och december har det dukats upp till julbord många gånger där, men det som serverades på julaftonen var lite annorlunda – det var helt gratis och riktade sig till människor som kanske annars hade fått fira jul i ensamhet.

Några bekanta till Clara Rylander, som driver Mossebo Gästhem, ställde dessutom upp och skjutsade besökare till och från Mossebo.

"Förhoppningsvis knöts nya vänskapsband"

– Det blev så himla bra, och jag är så tacksam mot alla som gjorde det möjligt. Det var lite av en chansning, men totalt var det ett 15-tal personer som kom – både föranmälda och spontanbesökare, berättar Clara.

– Det var bland annat personer som haft sjukdom i familjen och inte mäktade med att ta tag i allt som hör julen till, några som lever ensamma och en man vars fru jobbade. Så skönt att se människor komma för att uppleva gemenskapen. Förhoppningsvis knöts även nya vänskapsband under julaftonen – det är ju en drömtanke.

Julmat och Kalle Anka

Julaftonsfirandet på Mossebo drog igång vid klockan 12 med ett julbord som nog inte många av besökarna sett maken till tidigare. Eftermiddagen och kvällen avslutades med ost och kex, och däremellan såg man så klart Kalle Anka tillsammans.

– Jag har velat göra det här i flera år, men inte haft möjlighet förrän nu när vi har tillgång till Mossebo. Det hade känts som ett sådant slöseri att ha de här resurserna och inte dela med sig av dem, säger hon.

Hur var din egen jul?

– Den bästa. Jag har både kunnat fira med min familj och göra det här, säger Clara.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt