Annons:

Stödet till solceller snart slut för 2020

Regeringens solcellsstöd är snart slut. Vill man vara säker på att få stödet för att installera solceller bör man söka snarast.

Stödet till solceller snart slut för 2020

Redan två veckor in på det nya året håller regeringens solcellsstöd på att ta slut. Vill man vara säker på att få ta del av de 1,2 miljarder kronor som går att söka är det bråttom.

Annons:

Det är DI som berättar att regeringens solcellsstöd för 2020 redan är på väg att ta slut. Solcellsstödet är ett statligt bidrag som företag, organisationer och privatpersoner kan söka för att installera solceller. I norra Kalmar län är det många som har fått solcellsstöd beviljat under 2019, men vill man vara säker på att få det stödet i år är det dags att söka bidraget snarast.

– Söker man idag får man troligtvis pengarna, men väntar man några veckor är det mer osäkert, säger Christopher Frisk på Energimyndigheten.

Antalet hustak som har solceller ökar i landet. Beräkningar visar att under 2020 finns det 69 400 hustak med solceller och nästa år är uppskattningen att det finns över 100 000 stycken.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt