Annons:

Klart: Öltält även i sommar - här är datumen för festen

Nu är det klart - det blir öltält även kommande sommar, och datumen är satta. Foto: Privat

Klart: Öltält även i sommar - här är datumen för festen

Nu är det klart – för trettonde sommaren i rad kommer Åbro och Restaurang Brygghuset arrangera öltältet. Och datumen du ska planera in är satta.
– Vi siktar på mellan 3 000 och 4 000 personer, säger Maria Wester på Åbro.

Annons:

Åbro Bryggeris öltält har blivit en tradition i Vimmerby. Sommarfesten har hållits på flera platser i staden, men sedan några år tillbaka är den förlagd till Källängsparken.

– Miljön här är underbar. Självklart ska vi vara i Källängsparken, säger Maria Wester, restaurang- och eventansvarig på Åbros restaurang Brygghuset.

Datumen klara 

Datumet för det trettonde öltältet är fredag 26 juni och lördag 27 juni. 

– Det är helgen efter midsommar. Det mesta kommer vara sig likt, vi tycker att vi har hittat ett hyfsat vinnande koncept, så varför ändra, säger Maria Wester?

Detta innebär att man kommer öppna upp på fredagseftermiddagen med afterwork och underhållning, sedan blir det fest resten av kvällen och natten med band och discjockey. Upplägget dagen efter är ungefär likadant

Flera tusen besökare

– Programmet är inte satt än, men vi håller på att sy ihop det. Det kommer bli jättebra. Vi siktar, som vanligt, in oss på att skapa en folkfest för alla åldrar.

Och öltältet brukar vara populärt både bland de unga och de lite mer mogna.

– Jag tror att det är just därför det är så populärt, här träffas människor i alla åldrar. Vi är ganska väderberoende, men om vi har vädret med oss tror jag att vi når upp till mellan 3 000 och 4 000 besökare. Vi hade 3 000 i fjol, och det är minst vad vi siktar på i sommar, säger Maria Wester.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt