Annons:

Byggklason hade Öppet Hus i sina nya lokaler

Emil Svensson med sin personal på Byggklason i Västervik.

Byggklason hade Öppet Hus i sina nya lokaler

Byggklason i Västervik hade öppet hus i fredags eftermiddag. Företaget har flyttat in sina nya lokaler på Industrigatan i Västervik. Företaget har verkat i Västervik i några år och snart är man 15 anställda.

Annons:

Det började med att det Vimmerbybaserade byggföretaget Byggklason fick förfrågan om de kunde bygga om lokalerna till Engströms Bil AB i Västervik. Det var då som tanken slog Emil Svensson, vd, att det skulle gå att öppna ett företag i Västervik också. Under en tid har företaget hyrt lokaler på Lucernavägen men de blev trångbodda och nu har de renoverat lokalerna på Industrigatan i Västervik och fredags var det Öppet Hus.

– Vi är ett fristående företag men tillhör samma koncern som Byggklason i Vimmerby, säger Emil Svensson.

Snart 15 anställda

Hans tanke på att det skulle finnas mer jobb i Västervik var helt rätt.

– Vi har mycket jobb framför oss. Vi jobbar just nu med andra etappen av renoveringen av Resinit och vi håller på med åtta lägenhetsrenoveringar samtidigt åt ett fastighetsbolag i Västervik samt att vi bygger om baren inne i Slottsholmen, säger Emil Svensson.

Det krävs många anställda för att klara av allt jobb och den första mars kommer företaget att ha 14 hantverkare plus Emil, anställda.

Hur hittar du all personal som du har anställt?

– Via annonser, kontakter och så har yrkeskunniga kontaktat mig för att de vill jobba här.

Han säger att det är viktigt att allt blir bra gjort som gör att företaget får ett gott rykte istället för att de ska vara det billigaste alternativet.

Klarar ni av att ta emot större order om ni skulle få det?

–  Ja, vi har möjlighet att fylla på med personal från Vimmerby om vi skulle få ett större jobb i Västervik.

Emil säger att man har nischat in sig mot företag, kommuner, landsting och fastighetsägare.

– Vi jobbar lite åt privatpersoner.

Hyr ut delar av lokalen

Tidigare låg Lastbilscentralen i Byggklasons lokaler.

– Vi köpte fastigheten förra året och har renoverat den sedan dess. Här har vi potential att växa samt att hyra ut delar av fastigheten till andra företag. Vi har idag flera hyresgäster, bland annat Jysks näthandel och flera åkeriföretag. Nu har vi bara två kontorslokaler lediga.

Emil säger att Byggklasons nya lokal har ett strategiskt läge.

– Det ligger nära flera bygghandlare och det är nära om vi ska åka ut utanför stan för att göra olika jobb. Vi ser stora möjligheter med att etablera oss i Västervik, säger Emil Svensson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt