Annons:

Nytt imponerande turismrekord för Vimmerby

Vimmerby Turistbyrå har haft fullt upp under 2019. Nu presehteras även siffror som visar att antalet gästernätter i Vimmerby kommun i fjol slog alla tidigare rekord.

Nytt imponerande turismrekord för Vimmerby

Turiståret 2019 fortsätter att leverera rekord i Vimmerby. Under fjolåret ökade antalet gästnätter i kommunen med 8,7 procent och landade på totalt 259 739 stycken – fler än någonsin tidigare.

Annons:

– Fantastiska siffror. I juli fick man en aning om att det skulle bli rekord. Då var det riktigt högt tryck på boendet, och svårt att hitta något för dem som inte hade bokat, berättar Emelie Madsen på turistbyrån i Vimmerby.

– Förhoppningen är ju att vi på sikt kan förlänga säsongen, då vi har gott om boendeanläggningar i kommunen.

Ökning även nationellt

Det är Tourism in Skåne som har bearbetat siffror från SCB/Tillväxtverket, där man har tittat på såväl riksplanet som enskilda län och kommuner.

Totalt i Sverige landade antalet gästnätter på 61 902 699 – en ökning på 2,9 miljoner eller 4,9 procent.

Av dessa närmare 62 miljoner gästnätter gjordes omkring tre miljoner i Kalmar län, och alltså närmare 260 000 i Vimmerby kommun.

"Internationell marknadsföring"

Den största ökningen i Vimmerby kommun står de utländska gästerna för. 2019 stod dessa för 57 196 gästnätter, jämfört med 2018 års 43 587 – en ökning med 31,2 procent.

– Tillsammans med övriga länet jobbar vi mycket med gemensam internationell marknadsföring. Det har vi gjort i flera år, och kanske är det en effekt av det. Vi har också många utländska pressbesök – journalister och influencers – som kommer hit och är intresserade av Vimmerby, berättar Emelie Madsen.

Hur är känslan inför 2020?

– Marknadsföringen kring Pippis 75-årsjubileum är ju massiv, och de boendeanläggningar vi har pratat med hittills berättar om en stark start avseende bokningar. Vi tror på en kanonsäsong.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt