Annons:

ICA ordnade varm kväll med tänkvärt budskap

På torsdagskvällen arrangerade Pelle Lindqvist och hans företag ICA Kvantum i Vimmerby en varm kväll med viktigt budskap på ett fullsatt Vimmerby Bio. Foto: Micael Rundberg

ICA ordnade varm kväll med tänkvärt budskap

På torsdagskvällen bjöd ICA Kvantum i Vimmerby på en sluten visning av filmen ”Catwalk – från Glada Hudik till New York”. Vimmerby Bio var fylld till sista plats och flera av de samarbetspartners företaget har i olika sociala projekt slöt också upp

Annons:

Tillsammans med Glad Hudik-teatern är ICA Stiftelsen en av de aktörer som ligger bakom filmen ”Catwalk – från Glada Hudik till New York”. Det gav ICA Kvantum i Vimmerby möjlighet att ansöka om en egen visning av filmen, och man blev också en av de utvalda.

På torsdagskvällen var Vimmerby Bio fylld till sista platsen.

– Filmens budskap ligger mig och oss på ICA Kvantum varmt om hjärtat. Därför ville vi också ha några av våra samarbetspartners på plats, i form av Vimmerby IF:s Fotboll För Alla-gäng, och artisten Kalle Sellbrink ihop med hans Änglakör, berättar Pelle Lindqvist, ägare av ICA Kvantum i Vimmerby.

FFA hälsade välkommen 

Vimmerby IF:s Fotboll För Alla-lag hälsade besökarna välkomna med popcorn och läsk till alla som ville.

När besökarna sedan hade slagit sig ner i biografen berättade Pelle Lindqvist lite om filmen, dess budskap och om hur ICA Kvantum i Vimmerby fått möjlighet att visa den.

Vimmerby IF, som ICA Kvantum har som samarbetspartner avseende bland annat Asllani Court och föreningens eftermiddagsverksamhet, berättade om sitt arbete och de priser man fått under åren. Innan filmen drog igång framträdde också Kalle Sellbrink och Änglakören.

Varm kväll med tänkvärt budskap

– En varm kväll och en bra film med tänkvärt budskap, summerar Pelle Lindqvist kvällen.

Varför ligger sociala projekt dig så varmt om hjärtat?

 – Vi lever i ett klimat i dag där mycket utgår från normer och förväntningar, det ältas hur man ska vara och pressen är stor. Då är det viktigt att lyfta att alla ska kunna få vara som man vill och har kvaliteter som alltid passar in någonstans.

– Där har vi som företag möjlighet att skapa utrymme. Det har vi också försökt göra genom olika typer av projekt och praktiker. Vi har även ett flertal medarbetare som har någon form av funktionsvariation, säger Pelle Lindqvist.

En fantastisk resa 

”Catwalk – från Glada Hudik till New York” är en vacker berättelse om att anta utmaningar, stå i rampljuset, utanförskap och om allas rätt att få skina.

Filmen börjar med att Emma Örtlund, som har en funktionsnedsättning, skriver ett brev till Pär Johansson, grundaren av Glad Hudik-teatern. Där ber hon honom om hjälp med att uppfylla hennes livs dröm – att bli modell. Pär berörs av hennes önskan, och antar utmaningen. Detta är början på en fantastisk resa tillsammans med Glada Hudik-teatern, en resa som slutar först på modeveckan i New York.

"Känns väldigt bra i magen"

– Jättekul att det kom så många och tittade. Det känns bra att salongen fylldes för ett varmt och viktigt syfte, menar pelle Lindqvist.

– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vi ges möjlighet att lyfta fram personer som kanske inte får så mycket fokus på sig annars, och om vi som företag kan göra skillnad känns det väldigt bra i magen, avslutar Pelle Lindqvist.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt