Annons:

Kommunens krisledningsgrupp aktiverad

Alldeles nyss lämnade Vimmerby kommun sitt första besked med tanke på coronavirusets spridning i Sverige. Kommunen har aktiverat sin krisledningsgrupp.

Annons:

I pressmeddelande skriver kommunen att man är väl förberedd och att man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kommunens krisledningsgrupp har aktiverats.

– Vimmerby kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och är väl förberedd att förstärka insatserna om det bedöms nödvändigt. Krisledningsgruppen är aktiverad och kommunstyrelsens arbetsutskott har full insyn i det arbete som sker. Kommunen har uppdaterat koncernens pandemiplan och kontinuitetsplanering avseende personal pågår. Vi samverkar även med andra aktörer lokalt, regionalt och nationellt, säger Carolina Leijonram i pressmeddelandet.

”WHO deklarerade den 11 mars att covid-19 nu är en pandemi. För Sverige del innebär detta inte några förändringar i det arbete som pågår. De bedömningar av risk och de viktiga strategier och åtgärder som presenterats de senaste dagarna kvarstår”, skriver kommunen.

– Vi i kommunstyrelsens arbetsutskott arbetar sida vid sida med kommunledningen och har ständig dialog kring den hantering som pågår. Jag känner stort förtroende och hög tillit för de åtgärder som nu vidtas. Tillsammans kan vi minska effekten av smittspridning och vi arbetar gemensamt utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll.

Mer konkret än så beskrivs inte kommunens arbete.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt