Annons:

Vimmerbycaféet stänger på grund av covid-19:

Diwan Ahmed stänger caféet mars månad ut. Foto: Arkivbild

Vimmerbycaféet stänger på grund av covid-19: "Måste ta det på allvar"

Vimmerbycaféet Café Deluxe stänger. Verksamheten kommer inte vara öppen förrän den 1 april.
– Vi vill minska spridningen, säger Diwan Ahmed.

Annons:

Nu väljer Diwan Ahmed att slå igen Café Deluxe en tid på grund av det nya coronaviruset covid-19. Den tillfälliga nedsläckningen gäller fram mars månad ut. 

– Det handlar om att vi vill minska spridningen. Vi märker att det har gått ned lite, men främst är det för att minska spridningen. Förr kallades våra äldre ut i krig för att rädda liv, nu uppmanas vi att sitta på soffan för att rädda deras. Det tycker jag att alla borde klara av att göra, säger Diwan Ahmed.

Är du orolig för verksamheten på sikt?

– Nej, det är jag inte ett dugg orolig för. Jag blir ännu mer taggad av det här, så jag är inte orolig för det. Däremot är jag orolig för spridningen. Vi har fått god respons och mycket goda recensioner, så när det här väl är över kan vi öppna igen.

"Öppna ögonen"

För tillfället jobbar Diwan mest själv i cafét eftersom det är lågsäsong.

– Jag hade tänkt ta in anställda till sommaren, men vi får väl se om det lägger sig tills dess eller hur det ser ut. Nu är det viktigaste att minska spridningen. Jag tycker att fler företag borde öppna ögonen och se hur allvarligt det här. 

Men det måste drabba dig ekonomiskt att ha stängt?

– Det gör det förstås, det drabbar alla det här. Jag ska prata med hyresvärden också för att se om det finns något de kan göra. Alla borde tänka till i den här situationen.

Beslutet kommer omprövas igen i april månad.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt