Annons:

Fyra nya döda i Sverige - ytterligare smittad i länet

Fyra nya dödsfall i Sverige och ytterligare en bekräftad smittad i Kalmar län. Så kan det senaste dygnet avseende händelser kopplade till covid-19 sammanfattas.

Annons:

Den senast bekräftat smittade fallet i Kalmar län – det elfte fallet totalt – är en man i 80-årsåldern som har upptäckts via kontaktspårning kopplat till tidigare fall, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på lördagseftermiddagen.

Patienten hade lindriga symptom och provtagning bekräftade att det rörde sig om covid-19. Mannen vårdas på infektionskliniken men mår förhållandevis bra. Totalt har nu elva personer bekräftats smittade i Kalmar län. Tre personer ligger för närvarande inlagda på sjukhus.

Ytterligare fyra döda 

I Sverige har ytterligare fyra dödsfall (totalt 20), orsakade av coronaviruset, konstaterats det senaste dygnet. Samtidigt har 123 nya fall bekräftats, totalt 1 746.

Sedan 13 mars testas främst personer med symptom på covid-19, som är i behov av sjukhusvård, samt personal inom sjukvården och äldreomsorgen.

669 personer av de bekräftade smittfallen i Sverige har smittats inom landet, vilket motsvarar 40 procent av det totala antalet.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt