Annons:

Balkommitténs replik: ”Har inte bett om en dispensansökan”

Ida Granqvist från Vimmerby gymnasiums balkommitté berättar att de inte har bett danslärarna om att göra en dispensansökan för vårens studentbal i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

Balkommitténs replik: ”Har inte bett om en dispensansökan”

Den kommande studentbalen är ett osäkert kort. Att ledarna Ann-Britt Frost och Maria Jendestam sökt dispens för balen får motstånd från Vimmerby gymnasiums balkommitté. 
– Vi kommer inte genomföra en bal så länge dessa rådande restriktioner finns, säger Ida Granqvist i balkommittén. 

Annons:

Tidigare i kväll rapporterade Dagens Vimmerby/Dagens Hultsfred om att Ann-Britt Frost och Maria Jendestam sökt dispens för att anordna balen i både Vimmerby och Hultsfred med tanke på regeringens beslut om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. 

Nu berättar Vimmerby gymnasiums balkommitté att de inte står bakom danslärarnas ansökan till Folkhälsomyndigheten.

– De är inte arrangörer av balen utan det är vi i balkommittén. Det är AnnBritt och Maria som har sökt dispens, det har vi inte bett om. Vi kommer inte genomföra en bal så länge dessa rådande restriktioner finns. Det blir bal ifall vi kan göra det på ett säkert sätt, säger Ida Granqvist. 

"Vi tar alla beslut"

Hon poängterar att det är balkommittén som arrangerar vårens bal och trots upprepade försök med att säga till ledarna att inte söka dispens så har de gjort det. 

– Balkommittén kommer inte och har inte sökt någon dispens. Det har Ann-Britt och Maria gjort i egen regi. De har sagt till oss att de har gjort en dispensansökan utan att vi har bett om det. Om man vill veta något om balen så ska man gå till oss i balkommittén. Vi tar alla beslut, säger Ida Granqvist. 

"Inget svar på den frågan"

Balträningen i Vimmerby har varit pausad i drygt två veckor och kommer fortsätta vara det fram till påsk. 

– Vi vet inte när, hur och om men vi kommer göra vårt bästa för att balen ska bli av. Vi kommer samtidigt inte ta några risker för att den ska bli av. 

Kommer balen ställas in om läget är oförändrat om några veckor?

– Vi har inget svar på den frågan just nu. Det är ingen som vet om vi får ta studenten, det är bara frågetecken just nu. Så det är inget man kan spekulera i. Vi har inga planer på att söka dispens eller kringgå något. Vi vill inte bidra till smittspridningen och försöker göra allting rätt.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt