Annons:

Vimmerbyföretaget stänger fabriken vissa dagar i veckan – permitterar anställda

Vimmerby Interiör tvingas stänga fabriken två dagar i veckan. Foto: Genrebild

Vimmerbyföretaget stänger fabriken vissa dagar i veckan – permitterar anställda

Vimmerbyföretaget Vimmerby Interiör korttidspermitterar 15 av 20 anställda. Det innebär att företaget stänger fabriken vissa dagar i veckan.
– Det är mycket osäkerhet just nu, säger vd:n Fredric Jaensson. 

Annons:

Många företag i närområdet drabbas av den rådande coronakrisen. Vimmerby Interiör tvingas nu att korttidspermittera sammanlagt 15 personer från och med den här veckan. 

– Vi kommer korttidspermittera både i produktionen och på kontoret framöver. Vi börjar den här veckan. Läget är så här nu att man måste se om sitt hus en aning. Det är osäkert runt omkring oss och det är mycket osäkerhet överlag. Ingen vet riktigt när det här är över, om det är tre eller sex månader. Man har inte en aning, säger vd:n Fredric Jaensson. 

Fabriken kommer hålla öppet tre dagar i veckan.

– Vi börjar så i två veckor och sedan får vi se. Vi går mot vår högkonjunktur, så det är bara att hoppas att den kommer ändå. Men man måste bromsa innan man har ett tydligt besked. 

Påverkas av Europaläget

Vimmerby Interiör påverkas mycket av det som händer i övriga Europa.

– Vi köper allt vårt skivmaterial från Europa och som det är nu vet man inte hur läget är från dag till dag. Det är tråkigt att det är så många andra parametrar som spelar roll. Det beror inte på oss, utan på att det är svårt att få tag i material att använda. Det är många kedjor som blir drabbat. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt