Annons:

Vimmerby väljs ut av Familjen Kamprads stiftelse i miljonsatsning

Vimmerby väljs ut av Ingvar Kamprads stiftelse som en av tre pilotkommuner i Småland. Foto: Pressbild/© Inter IKEA Systems B.V. 2017

Vimmerby väljs ut av Familjen Kamprads stiftelse i miljonsatsning

Vimmerby kommun har tillsammans med två andra kommuner i Småland valts ut av Familjen Kamprads stiftelse. Vimmerby blir en av tre pilotkommuner.
– Det kommer att bli snabba och konkreta insatser, säger kommunalrådet Jacob Käll (C).

Annons:

Flera organisationer i Vimmerby kommun har gått samman under begreppet "Vimmerby Tillsammans" för att mildra effekten av covid-19 och för att stödja det lokala näringslivet. 

Nu har det uppmärksammats av Familjen Kamprads stiftelse, som valt ut Vimmerby som en av tre Smålandskommuner. 

– Tack vare den kraftsamling som nu sker i Vimmerby har vi fått uppmärksamhet, inte minst från Familjen Kamprads stiftelse som sett vårt koncept. Med pengarna från stiftelsen kan vi både skala upp våra insatser för att öka livskvalitén för isolerade äldre och uppmärksamma det lokala näringslivet. Hur vi gör det återkommer vi till efter påsk. Det kommer att bli snabba och konkreta insatser, kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C), i ett pressmeddelande.

Thomas Svärd, utvecklingschef i kommunen, säger så här:

– Glädjande nog har Vimmerby kommun valts ut som en av tre pilotkommuner där vår roll är att utveckla ett koncept som sen kan skalas upp regionalt. Är det något gott som kan komma ur denna kris så är det vår samverkan. Att vi tillsammans med andra, och bara tillsammans kan ta oss igenom detta.

"Helt fantastiskt"

En del av satsningen handlar om att erbjuda utbildning till människor i näringslivet som blivit eller riskerar att bli permitterade. Astrid Lindgrens Värld AB välkomnar utbildningssatsningen.

– Helt fantastiskt bra med möjlighet till utbildning för deltidspermitterade medarbetare. Det gör att vi trots krisläge kan rusta organisationen med ännu mer kunskap och därigenom skapa bättre förutsättningar att utveckla affären och verksamheten när vi väl kommit igenom det här, säger vd:n Joacim Johansson.

Kampradsstiftelsen satsar 10 miljoner kronor i Småland och konceptet går ut på att entreprenörskap ska minska äldres känsla av isolering. I miljonsatsningen ingår även utbildning för korttidspermitterade och ökad livskvalitet för äldre.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt