Annons:

ICA har tagit in matlådor från restaurangen:

Nu har ICA Kvantum börjat sälja matlådor från ALV. Foto: ICA Kvantum

ICA har tagit in matlådor från restaurangen: "Känns självklart bra"

Nu har ICA Kvantum och Astrid Lindgrens Värld inlett ett samarbete. Raggmunk och fläsk från Stadsmästargården finns att köpa på ICA.
– Det ska bli spännande att se hur det går, säger ägaren Per Lindqvist.

Annons:

Redan för en dryg vecka sedan öppnade Per Lindqvist för att ICA Kvantum var intresserat av att stötta restaurangnäringen i Vimmerby och sälja deras lunch- eller middagsalternativ. 

Nu har det blivit verklighet.

ICA och Astrid Lindgrens Värld har kommit överens om att butiken säljer raggmunk och fläsk från Stadsmästargården. Om det kan bli andra alternativ är oklart.

– Det blev klart i dag och det ska bli spännande att se vart det tar vägen. Jag har varit med på möten med Vimmerby Tillsammans-gruppen, informerat dem och spelat in idéerna. Vi får se om fler visar intresse, det kanske är lättare nu när det är igång, säger Per Lindqvist. 

Gör ingen vinst

Lådorna finns i butiken från och med i dag och ICA gör ingen vinst på försäljningen. 

– Allt går oavkortat till restaurangen. Det känns självklart bra. Som jag har sagt tidigare vill man ha ställen att gå till efteråt. Kan det här bidra, så gör det mig glad. 

Har du haft kontakt med några fler restauranger?

– Bollen är hos dem att ta kontakt nu, vi är öppna för fler. Jag vet att det har slagit ut väldigt väl hos en kollega och det vore kul om det fick samma gensvar här. 

Bjuder på lunch

Under tisdagen kommer alla anställda att bjudas på lunch på ICA Kvantum. 

– Det är för att boosta personalen lite, det är långa dagar nu och alla kämpar. Därför bjuder vi hela personalen på lunch. Det blir en winwin för alla. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt