Annons:

 87 nya dödsfall i Sverige – ”Ska utreda om ett barn har dött”

En vårdgivare i landet ska utreda om ett mindre barn har avlidit av Covid-19. Foto: MostPhotos

87 nya dödsfall i Sverige – ”Ska utreda om ett barn har dött”

I dag rapporterar Folkhälsomyndigheten 87 nya dödsfall i coronaviruset. Man ska också utreda om ett barn har dött av smittan.

Annons:

Ett litet barn (åldern är okänd) som avlidit har rapporterats in i Folkhälsomyndighetens coronastatistik. En utredning har nu inletts.

–  I vår dödsstatistik har det dykt upp ett mindre barn där det utreds om det är covid-19 eller inte. Vi kommer inte att lämna ut mer uppgifter om fallet. Då blir det möjligt att identifiera fallet. Vi har kontakt med vårdgivarna, de utreder orsak, sa Anders Tegnell på den dagliga presskonferensen.

"En utsatt grupp"

Totalt har nu 2 941 personer dött i Covid-19 i Sverige. Det är 87 fler än i går. En klar majoritet av de döda var över 70 år och på dagens presskonferens kom Socialstyrelsen med ny statistik för hur många inom äldreomsorgen som drabbats av sjukdomen.

Av alla smittade fall för personer över 70 år så var 39 procent brukare på ett särskilt boende och 27 procent inom hemtjänsten. En procent av de personer som finns på ett särskilt boende bedöms ha dött. För hemtjänsten är siffran 0,3. Nya siffror kommer på fredag.

– Det här pekar på att det är en utsatt grupp, de som befinner sig i särskilt boende. Det är en av anledningarna till att man har särskilt boende. De är mer sjuka än motsvarande åldersgrupp som inte har särskilt boende.

Antalet bekräftade fall i Sverige är 23 918 (+702 jämfört med i går) och antalet intensivvårdade 1 620 (+16). Kalmar län har 200 (+/-0) fall, vilket är den tredje lägsta nivån i landet.

I världen finns det nu 3,75 miljoner fall. 259 000 har avlidit.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt