Annons:

Campuschefen: ”Det blir viktigare att veta vad man vill studera hos oss”

Projekter Småland 2030, Campus, vill veta vilka utbildningar potentiella elever vill läsa i norra Kalmar län.

Campuschefen: ”Det blir viktigare att veta vad man vill studera hos oss”

Campus Småland 2030 vill matcha ihop det behov som arbetsgivarna ser finnas på arbetsmarknaden med vad potentiella elever vill läsa i framtiden. Därför genomför de nu ett forskningsprojekt där man kommer att intervjua personer i Hultsfred, Vimmerby och Västervik som går sista året på gymnasiet eller läser på Komvux.

Annons:

Forskningsprojektet genomförs av Goran Basic vid Linnéuniversitetet och Klara Björkum, forskningsassistent på Campus i Västervik. Syftet med projektet är att använda resultaten i ett arbete med att stärka förutsättningarna för personer som vill studera utan att behöva flytta.

– Vi har redan bra koll på vilka utbildningar som arbetsgivarna vill att vi genomför. Nu vill vi veta vad potentiella studenter tänker om vad de vill utbilda sig till. Det blir ett matchningsarbete, säger Jerry Engström, projektledare i Campus Småland 2030 och Campuschef i Västervik.

Har 500 elever i dag

Intervjuerna ska ge en bild av hur eleverna tycker och tänker om de studier som Campus erbjuder och om det är de utbildningar som Campus erbjuder som lockar.

– Det bygger på att vi står inför en utveckling och det blir allt viktigare att veta vad de potentiella studenterna vill, säger Jerry Engström.

Projektet handlar också om att underlätta steget mot högre studier och samtidigt visa på de goda möjligheterna som finns i norra Kalmar län. Idag studerar 500 elever vid Campus Västervik men målet är större än så.

– Målet är att fördubbla det antalet i Västervik. Då är det viktigt att veta vad personer vill studera till. Vi vet redan idag vad de som studerar här vill. Men vi måste också veta vad de som kommer att inleda högre studier vill läsa, säger Jerry Engström.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt