Annons:

Snart öppnar hans verksamhet i Djursdala:

Snart öppnar Staffan Samuelson sitt musteri och restaurang i Djursdala. Foto: Arkivbild

Snart öppnar hans verksamhet i Djursdala: "Kommer bli jättefint"

Trots ett elakt virus som härjar öppnas snart Staffan Samuelsons musteri och restaurang i Djursdala. Öppningsdagen är bara dagar bort.
– Det kommer bli jättefint. Jag är nöjd, säger han.

Annons:

Tankarna på ett gårdsmusteri i Djursdala föddes när Staffan Samuelson önskade mer lokalproducerad frukost till sina gäster på Oxgården. Då hade börjat att privat musta äpplen och kände att det var en rolig idé att göra egen äpplemust till Oxgården. 

Därefter har idén bara vuxit och vuxit. Inom några dagar öppnar han musteri och restaurang. Totalt finns det plats för någonstans mellan 70 och 80 personer. 

– Vi väntar endast på ett slutbesked nu, så planen är att öppna 12 juni om den håller. Tanken var att öppna till nationaldagen, då allting är på plats. Det är lite frustrerande, men det är som det är, säger Staffan Samuelson.

Hur känns det att snart öppna?

– Det känns jättebra. Det kommer bli jättefint och jag känner mig nöjd. Vi hade en stor leverantör här häromdagen och deras representant var jätteimponerad. Så det känns som att vi har fått bra respons och det är kul. 

Satsat på utomhusmiljön

Till sommaren har man satsat mycket på utomhusmiljö. 

– Allt är anpassat efter restriktionerna och det är stort avstånd mellan borden. Mycket handlar om att komma ut i miljön i Djursdala och då är det rätt naturligt att sitta ute en fin dag. Det kommer finnas gott om utrymme. 

Ser du det här som något som kan bidra till att Djursdala blir ett större besöksmål?

– Det vore jätteskoj. Jag har varit engagerad rätt länge i samhällsföreningen, som jobbar mycket för att det ska bli populärt att bo i Djursdala. Det är väldigt många vandringsleder som passerar här och jag tror verkligen på landsortsturismen och att upptäcka kulturlandskapet. 

"Ett roligt projekt"

Dessutom blir man först ut som infopoint utanför Vimmerby tätort.

– Infopoint är man åt turistbyrån och det innebär mer än att sätta upp en broschyr. Det handlar om personlig service och vi är först ut av kransorterna. 

På grund av covid-19-pandemin har det varit helt dött för Oxgården. Det har gjort att Staffan haft tid att färdigställa allt med musteriet och restaurang. 

– Annars hade vi inte klarat att gå i mål med det här projektet den här sommaren. Sedan är det mest ett hobbyprojekt. Jag har inte investerat en massa, utan det är mer ett roligt projekt som blivit större och större.

Men pandemin har också gjort att han inte vågat anställa personal.

– Därför kommer vi ha lättare menyer och mer caféverksamhet den här sommaren. I höst kan det förhoppningsvis bli mer restaurang.  

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt