Annons:

Här är uppskattad kostnad för ny bassäng i Hultsfred – beslut kommer i höst

Hultsfreds kommun är helt klart intresserade av en ny bassäng vid Hagadal i Hultsfred. Frågan är bara när det kommer bli verklighet. Beslut tas i samband med höstens budgetberedning. Foto: Ossian Mathiasson

Här är uppskattad kostnad för ny bassäng i Hultsfred – beslut kommer i höst

En ny bassäng kan bli verklighet i simhallen i Hultsfred. Det aktuella förslaget skapar politiskt intresse och läggs fram i samband med höstens budgetberedning. 
– Ärendet får återkomma då, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

En större översyn av Hultsfreds kommuns fastigheter gjordes hösten 2019 och Hagadals anläggning har varit föremål för diskussion. 

I samband med höstens genomgång diskuterades möjligheterna att bygga en ny bassäng. En utredning har gjorts för att visa var och när den kan byggas och hur kostnadsbilden ser ut. 

"Något som många behöver"

På måndagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott kom ärendet upp som en punkt på dagordningen. Kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder, arbetsledaren Carola Karlqvist och fastighetsingenjören Nicklas Holmquist presenterade ett förslag.

– För något år sedan fick vi en redovisning om hur man kan komplettera anläggningen med en bassäng med höj- och sänkbart golv. Utifrån det har man gått vidare och tittat mer specifikt på en placering och vad som kan vara möjligt. Man har tittat på en möjlighet där man skulle kunna investera i en ny bassäng och vad det kan innebära med tillgänglighet för människor med funktionshinder och annan träning, säger Lars Rosander och fortsätter:

– Det är något som många behöver och det är intressant för angränsande kommuner och regionen när det gäller rehabilitering. Det skulle kunna vara en bra träningsbassäng. 

Här är prislappen enligt förslaget

Enligt det första förslaget har presenterats skulle en ny bassäng kosta drygt 45 miljoner kronor.

– Det rör sig om stora pengar. Om det blir det förslaget eller något annat vet jag inte. Man har jobbat med det och det såg intressant ut. Vi får väga det mot andra investeringar.

Politikerna tog emot informationen och ärendet får komma till höstens budgetberedning. 

– Då får vi ställa oss frågan om vi ska ta in det i investeringsbudgeten. Det finns inget skrivet förslag så det får återkomma till budgetberedningen. Det är ett intressant förslag och det skulle bli en bra uppgradering av anläggningen, som är över 40 år gammal och har renoveringsbehov. 

55 000 besökare på ett år

Hagadals sim- och sporthall är i hyfsat gott skick trots att den är från 1976. Tomas Söreling har flera gånger önskat sig ytterligare en bassäng vid Hagadal i Hultsfred. 

– Anläggningen är välbesökt med 55 000 besökare per år och med 52 olika simskoleverksamheter på ett år. Det känns bra att vi har kommit så långt och kan jobba vidare med arbetsmaterialet. Vi får ta det till höstens budgetberedning, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt