Annons:

BESKEDET: PANDEMIN SÄTTER STOPP FÖR ANRIK MARKNAD

Det blir ingen marknad i Hultsfred i sommar på grund av coronapandemin. Foto: Stefan Härnström

BESKEDET: PANDEMIN SÄTTER STOPP FÖR ANRIK MARKNAD

Hultsfreds marknad ställs in i sommar. Coronapandemin sätter stopp för det anrika evenemanget. 
– Vi ser inte möjligheterna till att restriktionerna kommer ändras till augusti, säger Ove Karlsson, sammankallande i HFK:s marknadskommitté.

Annons:

Coronapandemin tvingar Hultsfreds marknad att ställa in i sommar och Ove Karlsson, sammankallade i marknadskommittén, berättar att det är första gången på över 100 år som det inte blir någon marknad i Hultsfred i slutet av augusti. 

– Vi har inte fått några signaler på att Folkhälsomyndigheten kommer gå från 50 till 25 000 personer i en sammankomst i augusti. Vi hade 25 000 besökare i fjol och det är omöjligt att vi kan arrangera en marknad med nuvarande restriktioner, säger Ove Karlsson. 

Fattade beslutet i går

Han berättar att Hultsfreds FK hade styrelsemöte på måndagskvällen och då fattade de beslut om att blåsa av årets marknad. 

– Det känns jättejobbigt. Det är många som är väldigt engagerade så i fjol hade vi 140-150 funktionärer som var igång. Sammanhållningen är väldigt bra och marknaden ses som en hemvändarhelg, säger Ove Karlsson. 

Hur var det att fatta ett sådant beslut?

– Det är ett tufft beslut men det fanns inget annat alternativ. Vi har skjutit på det så länge vi kan och nu fick det bli så här. 

Tankar inför kommande år?

– Nästa sommar kör vi marknad igen, vi har ett datum klart. Vi får också diskutera om vi kan hitta på andra evenemang, till exempel ytterligare en marknad på våren men vi har det bara på idéstadiet.

"Ett stort avbräck"

Att marknaden ställs in är ett tungt slag för klubben, som har stått för värdskapet av det populära evenemanget i tio år. 

– Det är klart att det blir jättejobbigt ekonomiskt och ett stort avbräck. Det frestar på men vi måste lösa det. Föreningens olika sektioner har fått göra nya budgetar och vi har varslat kanslisten för att klara ekonomin så vi har gjort vad vi har kunnat. Vi ser detta som ett förlorat år. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt