Annons:

Varannan hund stör en granne

Foto: Pixabay

Varannan hund stör en granne

Stör du dig på grannens hund? Då är du inte ensam. Enligt siffror från Hem&Hyra stör sig omkring sju procent av landets hyresgäster på en grannes husdjur.

Annons:

Närmare 200 000 hyresgäster i Sverige stör sig på en grannes husdjur, det visar nya siffror som Hem&Hyra presenterar via ett pressmeddelande. Undersökningen vittnar om att sju procent av landets hyresgäster finner grannens husdjur irriterande.

Framförallt är det hundar som enerverar grannarna. Utifrån hundpopulationens storlek framgår det att närmare varannan hund stör en granne, vanligtvis genom att skälla. Näst mest stör sig hyresgästerna på katter, där ungefär en fjärdedel någon gång stört sig på grannens katt. Här är det framförallt katternas toalettvanor som enerverar. 

De hyresgäster som bli mest störda är mellan 45-60 år gamla. Nästan ingen hyresgäst över 70 år stör sig på grannarnas husdjur, orsakerna till dessa skillnader framgår inte i undersökningen.

Riskerar vräkning

Om ett husdjur är särskilt störande kan detta leda till att ägarens hyreskontrakt upphävs, men enligt Hyresgästföreningens förbundsjurist Johan Candler krävs det då ganska mycket.

– Störningen ska ha inträffat upprepade gånger, utan förbättring trots att grannar eller hyresvärden säger till. Rent allmänt går det alldeles utmärkt att ha hund i sin hyresrätt – det rör sig om undantagsfall att hyresgäster sägs upp enbart på grund av störningar från hundar, säger Johan Candler via ett pressmeddelande.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt