Annons:

Norge öppnar gränserna för invånare i länet

Foto: Pixabay

Norge öppnar gränserna för invånare i länet

Nu tillåter Norge Kalmar länsbor att besöka landet - utan att behöva vistas i karantän. De nya restriktionerna träder i kraft vid midnatt. Samtidigt varnar den norska regeringen för resornas konsekvenser.

Annons:

Förra veckan öppnade Danmark upp gränserna för invånare i Kalmar län, nu gör även Norge detsamma. Tidigare har endast personer bosatta i Skåne, Blekinge och Kronobergs län tillåtits att korsa gränsen till grannlandet i väst utan att sitta i karantän. Nu tillåts ännu fler svenskar passering.

Invånare i Värmland, Örebro, Östergötland och Kalmar län tillåta nu att resa till Norge. Samtidigt tillåts även norrmän att besöka dessa län. De nya reserestriktionerna gäller från och med midnatt, det rapporterar den norska tidningen VG.

Ministern varnar

Den norske jordbruks- och livsmedelsministern Olaug Bollestad lyfter dock ett varningens finger.

– Att resa utomlands innebär en tydlig osäkerhet. Alla bör tänka sig för innan de reser. Det är viktigt att vara medveten om smittläget i landet man reser till, säger Olaug Bollestad på en pressträff enligt TT.

För resor in i Norge krävs giltig ID-handling samt dokument som styrker att man hör hemma i en av de tillåtna regionerna. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt