Annons:

DÖDSTALET: 67 dödsfall i länet – Västervik sticker ut

Västervik har tio dödsfall inom äldreomsorgen, enligt Socialstyrelsen. Foto: MostPhotos

DÖDSTALET: 67 dödsfall i länet – Västervik sticker ut

Socialstyrelsens statistik över antalet avlidna i covid-19 bedöms ligga närmast verkligheten. I den senaste rapporten har Kalmar län 67 avlidna. Bland kommunerna sticker Västervik ut med 13 avlidna – mest i länet tillsammans med Mönsterås. 

Annons:

Västervik är den enda kommun i länet som kommit upp i tillräckligt många dödsfall både inom hemtjänsten och särskilt boende för att antalen ska visas. Kommunen har fyra dödsfall inom särskilt boende och sex inom hemtjänsten. Totalt har man 13 dödsfall i covid-19, vilket är lika många som Mönsterås och flest i länet.

Torsås ligger på tolv död, Kalmar på tio, Mörbylånga och Oskarshamn har fem vardera och Nybro fyra. Dödstalet för Borgholm och Hultsfred är under fyra och redovisas inte av sekretsskäl. I Vimmerby, Emmaboda och Högsby har ännu inte någon person avlidit i covid-19.

Tre av fyra dödsfall inom äldreomsorgen

Socialstyrelsens siffror är hämtade från dödsorsaksintyg som inkommit till och med den 20 juli. Totalt rapporteras 5 500 dödsfall i landet. 47 procent av dem rör personer inom särskilt boende och 25,4 procent personer inom hemtjänst. Tre av fyra som dött finns alltså inom äldreomsorgen.

Stockholm står för 2 253 av alla dödsfall i landet, i stort sett exakt hälften. 

Om man ser till kommuner i närområdet så ligger Valdemarsvik på nio dödsfall (fem inom hemtjänsten), Kinda på åtta, Ydre har noll, Eksjö har färre än fyra, Vetlanda tio, Uppvidinge lägre än fyra. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt