Annons:

Två nya fall av covid-19 i länet – så är läget inom sjukvården

Region Kalmars dagliga rapportering av covid-19-läget visar att ytterligare två personer har konstaterats med bekräftad covid-19 sedan den senaste rapporten i fredags - en i Vimmerby och en i Västervik.

Annons:

Under flera dagar har förändringen av antalet smittade varit små i Kalmar län. I fredags redovisade regionen att ytterligare två personer bekräftats smittade med covid-19. I dag handlar det om ytterligare två.

646 personer är bekräftat smittade av covid-19 i Kalmar län när det gäller regionens provtagning, två fler än i fredags. Det är totalt 9 801 covid-19-prover som har analyserats av regionen, cirka 70 fler än i fredags.

Västerviks kommun har 102 sjukdomsfall (en mer än i fredags), Vimmerby kommun 34 fall (en mer än i fredags) och Hultsfreds kommun 24 fall. Kalmar har flest med 262 och grannkommunen Oskarshamn ligger på 64.

Fyra på sjukhus

Totalt har 5 216 självtest beställts och 4 017 av dem har analyserats. 129 har visat sig vara positiva.

Fem personer vårdas på sjukhus, en mer än i fredags, men ingen är i behov av intensivvård. Under det senaste dygnet har ingen person blivit utskriven från länets sjukhus, totalt handlar det om 237 stycken. 

Det är alltjämt 31 personer som har avlidit till följd av covid-19 på länets sjukhus.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt