Annons:

Chefsläkaren om coronautbrottet: ”Det är inte över än”

Chefsläkaren Anna Michaëlsson vid Västerviks sjukhus berättar om Coronautbrottet

Chefsläkaren om coronautbrottet: ”Det är inte över än”

Åtta personer har blivit smittade på en vårdavdelning på Västerviks sjukhus. Det kan finnas fler som har drabbats då alla provsvar inte kommit än. Chefsläkaren Anna Michaëlsson vill påminna alla om att smittan inte är över än.
– Vi är mitt i en pandemi. Var försiktiga.

Annons:

Anna Michaëlsson kan inte säga hur smittan kom in på vårdavdelningen på Västerviks sjukhus. Provtagning har gjorts av patienter, personal och anhöriga. Det visar att två patienter är sjuka i covid-19, fem vårdpersonal och en anhörig, men det kan finnas flera.

– Det handlar om att få tag på samtliga vårdarbetare på vårdavdelningen, anhöriga och de som varit i kontakt med de som nu är smittade, för att ta prover på dem, säger Anna Michaëlsson.

Flera prover har tagits i dag och svaren på dem kommer i morgon.

Västerviks sjukhus beskrivs ofta som ett litet sjukhus, där personalen är nära varandra. Kan det vara så att fler vårdavdelningar har fått smittan på grund av det?

– Ja, det finns det. Jag hoppas det inte är på det sättet.

Vårdavdelningen har nu stoppat intaget av nya patienter. Man har också utökat skyddsrutinerna vid vården genom att ha skyddskläder, visir och munskydd vid vården av patienterna.

I pressmeddelandet skriver ni att det är två patienter som vådas på vårdavdelningen. De övriga sex behöver de sjukhusvård?

– Medarbetarna och den anhörige behöver inte sjukhusvård.

Anna Michaëlsson vill framföra en vädjan till alla ute i samhället om att fortsätta följa de restriktioner som finns.

– Det är oerhört viktigt att inte slappna av. Håll avstånd, tvätta händerna ofta stanna hemma om man känner sig sjuk. Vi är mitt uppe i en pandemi. Var försiktiga.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt