Annons:

UNGDOMAR KASTADE STENAR PÅ LASTBIL UNDER FÄRD: ”IRRITERANDE”

Lastbilschauffören Billy råkade ut för två ungdomar som kastade stenar och äpplen mot framrutan på hans lastbil under färd i Hultsfred i natt. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

UNGDOMAR KASTADE STENAR PÅ LASTBIL UNDER FÄRD: ”IRRITERANDE”

Lastbilschauffören Billy råkade ut för de två äppel- och stenkastande ungdomarna i Hultsfred i natt. 
– Det var inte så otäckt, mest irriterande, säger Billy till vår tidning. 

Annons:

Polisen grep två ungdomar under natten mellan tisdag och onsdag som är misstänkta för flera fall av skadegörelse. Flera fordon, bland annat tåg, personbil och traktor, har varit måltavlor för de två sten- och äppelkastande ungdomarna. 

Även lastbilschauffören Billy blev utsatt. De kastade äpplen och stenar i framrutan på hans lastbil i korsningen vid Willys i Hultsfred. 

– Jag kom från Vimmerbyhållet och svängde in i Hultsfred för att tanka. När jag stod i korsningen vid Willys och var på gång att svänga höger såg jag två ungdomar som kom emot lastbilen. Jag undrade givetvis vad de höll på med och helt plötsligt kom äpplen och stenar kastade mot framrutan. Jag hajade till så jag slängde mig på tutan och drog helljus mot ungdomarna i 15-årsåldern, säger Billy.

"Blev mest förbannad"

När han klev ut ur lastbilen för att kolla skadorna så hade ungdomarna sprungit upp i skogen.

– Man blir chockad, vad var det som hände? De sprang upp i skogen och busvisslade. Jag såg inga skador på lastbilen, det var tur. Det kunde ha slutat med en spräckt ruta. Den ena personen hade mask och luva på sig, säger han. 

Hur reagerar du på det?

– Det är tråkigt, inte alls roligt att råka ut för det. Skrämmande var det inte men jag blev mest förbannad och irriterad. Jag sköter mitt jobb och jobbar på vägarna. Tråkigt när det kommer personer som ska vandalisera och förstöra. 

"Hajade till när det smackade till"

Efter en stund åkte Billy vidare på sin resa för att leverera sin last med kutterspån till pelletsfabriken Böta Kvarn utanför Långemåla. 

– Jag var tvungen att tanka och stod i korningen vid Willys när det hände. Jag skulle åka mot Schenker/Metropol för att sedan svänga vänster ner på riksvägen. Jag hajade till när det smackade till i rutan med äpplen och stenar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt