Annons:

OVEDALS BYGGER UT MED NYA BANOR I HULTSFRED

Simon och Rebecca Ovedal med familj ska bygga en ny padelhall med två nya banor vägg i vägg med den befintliga padelhallen. Foto: Ossian Mathiasson

OVEDALS BYGGER UT MED NYA BANOR I HULTSFRED

Familjen Ovedal har drivit sin padelhall i Hultsfred i mindre än ett år och känner att man har växt ur sina lokaler. Nu ska hallen byggas ut med två nya banor. 
– Hallarna kommer sammanfogas så man kan gå emellan, säger Simon Ovedal. 

Annons:

Efter intensivt jobb i flera månader förra hösten blev familjen Ovedals satsning på poppissporten, padel, klar i december. De förverkligade en bana i en tidigare industrilokal och nu står det klart att de ska bygga en ny hall med två nya banor bredvid den redan befintliga hallen. 

– Vi har ytorna för det och ser att det är mycket folk i Hultsfred som tycker om padel. Det kommer också mycket folk från andra orter så det har varit väldigt bra uppslutning på det hela, säger Simon Ovedal. 

Då ska padelhallen vara klart

Han har tidigare sagt att han inte stänger dörren för att bygga fler banor i framtiden så länge det finns ett lokalt intresse. Han har hela tiden varit införstådd med att de måste bygga ut eftersom Städbolaget har de övriga utrymmena samt att det är för lågt i tak för padel. 

– Tanken har funnits sedan vi färdigställde den första banan. Nu blir det helt andra takhöjder, minst åtta meter till tak, säger han. 

Hur ser tidsplanen ut?

– Nu inväntar vi svar på bygglovet från Hultsfreds kommun. När vi har fått bygglovet klart så sätter vi skopan i marken. Det lutar åt att vi kommer köpa ett färdigt koncept från en hallbyggare så det kommer gå relativt snabbt när de kommer.

Blir det klart före årets slut?

– Nej, min tanke är början på nästa år. Man sätter alltid upp förväntningar men man ska inte sätta upp för höga förväntningar. Vi ska göra det så fort som möjligt. 

Vad kostar det?

– Det vill jag inte kommentera. 

"Fått bra respons"

Från och med nästa år kan padelspelarna i Hultsfred med omnejd nyttja tre banor.

– För Hultsfred och för att hålla sporten igång så betyder det nog väldigt mycket. Det ska bli jättekul att se uppslutningen. Vi har fått bra respons sedan vi la ut det på sociala medier. Det är många som har kommenterat och gillat nyheten. Jag gör det mest för folket, jag tycker att det är jäkligt kul att se att folk vill spela.

Hur har det första året varit med padelbanan? 

– På kvällar och helger är det väldigt bra beläggning. Det är inte så många personer i Hultsfred som går skift. Hultsfred är en liten ort och det är skillnad i storstäderna där det är flera tusen som jobbar skift. Här blir det kamp om tiderna på kvällar och helger och det lär det inte bli längre då fler kan spela när de vill. 

Ovedal berättar också att de kommer starta seriespel med 18 herrlag och 17 damlag i höst. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt