Annons:

Ytterligare en covid-patient vårdas på sjukhus

Två covid-smittade personer vårdas på länets sjukhus, Foto: MostPhotos

Ytterligare en covid-patient vårdas på sjukhus

Ännu en dag i coronapandemins numera sakta mak i länet har passerat. I dag rapporterar Region Kalmar om ett nytt fall och ytterligare en patient på sjukhus.

Annons:

Det innebär att det nu är två personer med bekräftad covid-19 som vårdas på sjukhus. Ingen av dem behöver intensivvård i nuläget.

Såhär långt in i pandemin har 244 personer skrivits ut från sjukhusen och 33 avlidit, vilket är samma siffror som i går.

Antalet fall har ökat med ett och det är ett självtest som visat sig vara positivt. Nu är det 177 positiva självtest och 693 fall har hittats genom regionens provtagning. Totalt har 870 personer i länet bekräftats smittade.

Antalet beställda självtester är uppe i 13 291 och 8 506 av dem har analyserats, enligt dagens rapport. Det är dock samma siffror som i går så troligen är dagens siffror felaktiga. Regionen har utfört 13 610 provtagningar, vilket är 319 fler än i går.

Kommunerna i den norra delen ligger kvar på samma nivåer som i går: Västervik 120, Oskarshamn 74, Vimmerby 46 och Hultsfred 44.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt