Annons:

Efter nya beskedet – kommunen ser över situationen

Anette Nilssons socialförvaltning har inlett ett arbete för att säkerställa säkra besök för de äldre. Foto: Simon Henriksson

Efter nya beskedet – kommunen ser över situationen

Regeringen lyfter bort det nationella förbudet för besök på äldreboenden – men enskilda kommuner kan fortfarande välja att behålla förbuden.
Vimmerby kommun ser nu över hur besök ska kunna göras på ett säkert sätt. 

Annons:

Vimmerby kommun införde förbud inom äldreomsorgen den 20 mars. Först tio dagar senare kom regeringens nationella förbud. Hur kommunen ska göra nu när det nationella förbudet hävts är ännu oklart. 

– Socialstyrelsen har tagit fram riktlinjer som ännu inte skickats ut till kommunerna. När vi fått dem vet vi mer vilka insatser som krävs för att vi ska kunna möjliggöra säkra besök, säger socialchef Anette Nilsson i ett pressmeddelandet. 

Hoppas på tydlig vägledning

Kommunen kommer nu att initiera ett arbete för att skapa en smittskyddssäker miljö på sina boenden för äldre. För en månad sedan hade kommunen sitt första fall på ett särskilt boende, vilket Dagens Vimmerby var först att rapportera om. Även om smittspridningen av covid-19 är låg i landet för närvarande är det under slutet av sommaren som den tagit fart i Vimmerby kommun. 

– Vårt absoluta fokus är att skydda våra äldre. Vi hoppas att de riktlinjer som Socialstyrelsen ska skicka ut kommer att ge oss tydlig vägledning för att erbjuda säkra besök, säger Anette Nilsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt