Annons:

NYTT REKORD I ANTAL CORONAFALL PÅ EN VECKA

87 personer i länet har blivit smittade av covid-19 denna vecka. Foto: MostPhotos

NYTT REKORD I ANTAL CORONAFALL PÅ EN VECKA

Under lång tid har Region Kalmar ingen covid-patient inlagd på sjukhus. Nu är det tre personer som är inlagda – men ingen behöver intensivvård.

Annons:

Det ökade antalet fall i länet börjar ge utslag för vården. I dag är tre personer inlagda på sjukhus för covid-19, men ingen av dem behöver intensivvård.

Antalet bekräftat smittade ökar med elva personer i dag. Nio av dem har hittats genom självtester och två genom regionens provtagning.

Antalet analyserade självtester har inte uppdaterats under söndagen och ligger på 17 726, men det är en felaktig siffra.

Nytt rekord

Regionen har genomfört 24 733 tester (+88) jämfört med i går och 17 568 personer (+24). Ser man till de olika kommunerna så är det stiltje i norra delen. Västervik ligger kvar på 155, Oskarshamn på 88, Hultsfred på 50 och Vimmerby på 46. Högsby ökar med ett fall och ligger nu på 20. Kalmar ökar med två fall och är uppe i 368. 

Totalt denna vecka har Region Kalmar rapporterat om 87 nya smittade personer, vilket är ett nytt rekord. Tidigare var värsta veckan under pandemin 73 fall. Jämfört med i våras har dock testningen och smittspårningen byggts ut ordentligt. Ungefär hälften av fallen i länet upptäckts genom smittspårningen. 

3 355 antikroppstester genomförts och 323 av dem har varit positiva.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt