Annons:

Nya ägare till Tolvmannabacken i Kisa – slutet för nedförsåkningen

Det blir ingen mer nedförsåkning i Tolvmannabacken i Kisa. Anläggningen har sålts och nu blir det satsning på cykel istället. Foto: MostPhotos

Nya ägare till Tolvmannabacken i Kisa – slutet för nedförsåkningen

Tolvmannabacken i grannkommunen Kinda får nya ägare. Oscar Härnström från Åre köper anläggningen av Branäsgruppen, meddelas i ett pressmeddelande. 

Annons:

Oscar Härnström är professionell tävlingsåkare i Downhill och Freeride och kommer i första hand att fokusera på cykel i alla dess former. 

Han siktar på att hålla anläggningen öppen i minst åtta månader per år. 

– Jag har tävlat runt om i hela världen och jag ser hur intresset för MTB cykel ökar överallt. Även om flera svenska cykelparker har växt fram under de senaste åren, så ligger vi i Sverige generellt flera år efter södra Europa, säger han i ett pressmeddelande. 

Med anledning av den nya verksamheten avvecklas nedförsåkningen i Kisa. Tolvmannabacken togs över av Branäsgruppen för sju år sedan. 

– Det sker en ökning av cykel i hela besöksnäringen, inte minst Downhill, och vi önskar Oscar ett stort lycka till. Oscar har många års erfarenhet, ett stort kontaktnät och massor av idéer om hur han vill utveckla Tolvmannabacken, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen. 

Oscar Härnström och hans sambo letar nu boende i området och planerar även att bygga om restaurangen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt