Annons:

  • Anordnar promenad till minne av Felicia –

    Ulrika Peterson (längst till höger) arrangerar Walk of Hope i dag. På bilden också Barncancerfondens Åsa Isaksson och några av de som gick de fem kilometerna.

  • Anordnar promenad till minne av Felicia –

    Liselotte Kennefors och Victoria Kennefors genomförde Walk of Hope.

Anordnar promenad till minne av Felicia – "Betyder massor"

Just nu går många Vimmerbybor en fem kilometer lång promenad för att bidra till cancerforskningen. Ulrika Peterson med familj arrangerar dagen till minne av dottern Felicia som avled efter att ha haft leukemi. – Det betyder massor att folk väljer att gå, säger Ulrika Peterson.

Annons:

September är barncancermånaden och under månaden går det att engagera sig för Barncancerfonden på flera sätt. Ett sätt är att arrangera Walk of Hope – vilket Ulrika Peterson med familj gjorde tillsammans med Barncancerfonden Östra på söndagen. 

Ulrika Peterson förlorade sin dotter Felicia Peterson i leukemi för två år sedan. Felicia blev endast 17 år gammal. Till hennes minne arrangeras Walk of Hope under söndagen.

– Det är första gången vi arrangerar det och vi gör det för Felicia. Det betyder jättemycket att folk väljer att gå, säger Ulrika Peterson. 

Vid 15.15-tiden hade ett 40-tal personer gett sig i väg på femkilometerspromenaden, säger Åsa Isaksson, representant för Barncancerfonden Östra. 

Målet var att samla in 2 000 kronor, men redan vid kvart över var man flera hundra kronor över. 

– Man går fem kilometer och kommer sedan tillbaka. Och så skänker man en peng för att gå, säger Ulrika Peterson. 

"Ställer upp"

Hon tycker att Vimmerbyborna visar fint engagemang. 

– Jag tycker ofta Vimmerbyborna har ställt upp. Vi hade en konsert i kyrkan och då var den full. Det känns jättebra. 

Ulrika har planer på att arrangera Walk of Hope nästa år också. 

– Det hoppas vi kunna göra. 

"Viktig grej"

Liselotte Kennefors och Victoria Kennefors var två av alla som gav sig ut på en promenad. Victoria kände Felicia sedan de var små.

– Vi umgicks lite och kände varandra sedan vi var små. Det kändes självklart att vi skulle gå direkt när vi såg det, det känns viktigt att bidra till forskningen, säger Victoria Kennfors. 

Mor och dotter tyckte det var kul att se att många bidrog till Barncancerfonden. 

– Det är jätteroligt att många ställer upp. Det är en viktig grej och kul att se många engagera sig, säger Liselotte Kennefors. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt