Annons:

Ytterst få brott under andra vågen – ”Locket på över samhället”

Kommunpolisen Håkan Karlsson har fått färre brott att utreda på sistone. Foto: Arkivbild

Ytterst få brott under andra vågen – ”Locket på över samhället”

Precis som i våras har brottsligheten i Vimmerby minskat rejält när covid-19 slagit till igen. Inflödet av anmälningar till polisen är exceptionellt lågt just nu.
– Det är precis som i våras nu, det är locket på över hela samhället, säger Håkan Karlsson.

Annons:

Antalet anmälda brott i Vimmerby brukar ligga på en handfull om dagen åtminstone. Senaste veckan har det istället handlat om enstaka. Polisen märker av en stor skillnad.

– Nu känns det som att det blivit allvar med corona igen och vi märker definitivt av det. Villainbrotten slutade upp för tre helger sedan och på något sätt har corona slagit till igen. Det är väldigt tunt här nu och det är något enstaka brott varje dygn. Det är mest viltolyckor tycker jag. Det finns en brottslighet knuten till utelivet och fester, men där är det lugnt nu med, säger Håkan Karlsson. 

Hur kan ni lägga om era resurser?

– Det finns alltid trafiken att titta på, det är det folk bryr sig om mest. Det kommer säkert att kvarstå. Det är ingen större mängd folk ute liksom.

"Det vore önskvärt"

Håkan Karlsson hoppas att den så kallade bilburna ungdomen också tar till sig av restriktionerna.

– Det finns tendenser att den bilburna ungdomen samlas på lite olika ställen och det vore önskvärt att de inte är fler än åtta där också. Anledningen till att vi får de här större bilträffarna är att folk tröttnat på restriktionerna och som det känns just nu lär livet inte bli roligare framöver.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt