Annons:

JUST NU: YTTERLIGARE BEKRÄFTADE FALL VID VIMMERBYSKOLA

Foto: Arkivbild

JUST NU: YTTERLIGARE BEKRÄFTADE FALL VID VIMMERBYSKOLA

I ett brev till vårdnadshavare till elever i årkurs 7-9 till informerar idag rektor Pernilla Begu på Vimarskolan om ”ytterligare bekräftade fall” av covid-19-smitta på skolan.

Annons:

För en vecka sedan bekfätades det första fallet av covid-19 på Vimarskolan i Vimmerby. Sedan dess har det beslutats att två klasser på Vimarskolans högstadie ska stanna hemma och få  undervisning via distans. Under torsdagen kom nya direktiv.

I ett brev till vårdnadshavare till eleverna på högstadiet meddelar idag rektor Pernilla Begu att ytterligare två klasser ska få distansundervisning.

Ytterligare bekräftade fall

”I nuläget känns beslutet rätt då vi fått information om ytterligare bekräftade fall i de klasserna”, skriver Pernilla Begu i brevet till vårdnadshavarna.

Enligt den information som har kommunicerats finns det i en av klasserna ett bekräftat fall av covid-19, medan det i den andra klassen är en förebyggande åtgärd då man ser att ”antalet sjuka elever ökat markant i den klassen de senaste dagarna”.

Tackar vårdnadshavarna

Enligt informationen följs dagligen frånvarobilden bland elever och personal och vid förändringar kontaktas smittskyddsläkare för rådgivning inför beslut.

Begu tackar alla vårdnadshavare i den svåra situation man nu går igenom. Bland annat för att man ställer upp och hämtar skolmaterial samt fixar lunch till hemmavarande barn.

”Tack för stöd med att inte skicka barn med symptom till skolan. Barnen ska hållas hemma två symptomfria dagar efter förkylningssymptom. Håll ditt barn hemma minst 7 dagar efter insjuknandet av konstaterad Covid-19. Även i det fallet ska de två sista dagarna hemma ha varit symptomfria”, skriver hon också.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt