Annons:

NYA FALL PÅ VIMMERBYSKOLA - ANDRA ELEVER UTSATTA FÖR SMITTA

Foto: Arkivbild

NYA FALL PÅ VIMMERBYSKOLA - ANDRA ELEVER UTSATTA FÖR SMITTA

Fyra högstadieklasser på Vimarskolan undervisas fortfarande på distans. Nu informeras vårdnadshavare om att antalet bekräftade fall av covid-19 har ökat bland eleverna, och att andra elever tros ha utsatts för smittan.

Annons:

Det är i ett brev till vårdnadshavarna vid Vimarskolan F-6 samt grundsärskolan som rektorerna Åsa Lindgren och Marie Lindqvist på måndagen uppdaterar kring smittoläget på Vimarskolans högstadium samt informerar om den ökande smittan bland elever där.

”Fyra högstadieklasser undervisas fortfarande på distans. Antalet fall bland elever har ökat. Samtliga bekräftade fall finns i nuläget i de klasser som har distansundervisning”, skriver man bland annat i brevet.

I skolan samma dag de insjuknade

Man uttrycker även en oro för att fler elever har utsatts för smittan.

”Det finns anledning att tro att andra elever utsatts för smitta då elever med bekräftad Covid-19 varit i skolan samma dag som de insjuknat”, skriver man.

I informationsbrevet berättar man också att man dagligen följer frånvarobilden bland elever och personal samt att smittskyddsläkare kontaktas för rådgivning inför beslut i de fall förändringar sker.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt