Annons:

Nytt beslut om undervisningen på Vimarskolan resten av terminen

Foto: Arkivbild

Nytt beslut om undervisningen på Vimarskolan resten av terminen

På grund av den konstaterade smittspridning av covid-19 som finns på Vimarskolans högstadium beslutade skolans ledning under tisdagen att gå över till växelvis distansundervisning under resten av terminen.

Annons:

Vimarskolans högstadium har konstaterad smittspridning av covid-19. Med anledning av det har fyra klasser i årskurs 7 och 8 sedan en tid tillbaka undervisats på distans. I och med att dessa nu är på väg tillbaka togs under tisdagen en ny kontakt mellan skolans ledning och smittskyddet.

– Skolans rektor och smittskyddsläkare stämde av hur vi skulle tänka framöver. Smittskyddet gav rådet att försöka glesa ut på skolan och gå över på distansundervisning för vissa delar, säger skolchef Ola Karlsson.

– Detta mynnade ut i att rektorn beslutade om att distansundervisning under resten av termin ska ske växelvis. Detta berör inte årskurs 9, utan ”bara” årskurs 7 och 8. Ena veckan kommer årkurs 8 och 9 vara i skolan, medan årskurs 7 undervisas på distans. Nästa vecka är årskurs 7 och 9 i skolan, och årskurs 8 undervisas på distans, berättar Ola Karlsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt