Annons:

  • Mor och dotter tävlar i Drömpyramiden:

    Christina Nicander och hennes dotter Karin-Alice Leek tävlar i Drömpyramiden. Foto: TV4/Drömpyramiden

  • Mor och dotter tävlar i Drömpyramiden:

    Rickard Sjöberg är programledare för Drömpyramiden.

Mor och dotter tävlar i Drömpyramiden: "Lite skämskudde"

Christina Nicander, 55, från Vimmerby och hennes dotter Karin-Alice Leek, 23, tävlar i Drömpyramiden i TV4. Programmet sänds fredag och lördag.
– Jag var inte nervös när det spelades in, men nu är det lite skämskudde, säger Christina och skrattar.

Annons:

Det var när Christina var hemma hos sin dotter Karin-Alice som de såg på programmet Drömpyramiden tillsammans. 

– Jag kallar henne för "Kajsa" och hon tyckte att jag svarade på frågorna ganska fort. "Det där skulle du vara med på, mamma", sa hon då. Då svarade jag att det är lätt att sitta här och svara på frågorna, säger Christina Nicander och skrattar.

Men Karin-Alice gjorde slag i saken och anmälde de två utan att berätta för sin mamma. 

– Jag var i Göteborg och hälsade på henne tidigt i våras och då berättade hon att vi skulle ha en intervju med tv-bolaget bakom Drömpyramiden via facetime. Han ställde en massa frågor om vad vi hade för drömmar och varför vi skulle vara med där, men jag trodde ju inte att vi skulle bli utvalda.

Sekunddrama på nära håll

Lite senare i processen fick de vara med på en audition och testa att spela Drömpyramiden.

– Sedan tänkte jag inte mer på det där. Jag skulle åka upp och hälsa på Kajsa och hennes sambo. Vi skulle gå ut på kvällen och äta på restaurang, men på grund av corona blev det inställt. I stället åkte vi och firade några släktingar till Kajsas sambo och det var inget särskilt med det. Men då när vi satt där vände hennes sambo på sin mobil och då var Drömpyramidmänniskorna där och berättade att vi skulle komma och tävla. Egentligen skulle vi ha överraskats på en restaurang, men det gick ju inte under pandemin. 

Drömpyramiden är ett frågesportpogram i TV4 med Rickard Sjöberg som programledare. Deltagarna i programmet kan ta hem vinster till ett värde av en miljon kronor. Varje vinst är utvald av nära och kära till deltagarna – och ger vinnarna möjlighet att uppfylla en dröm just de bär på.

– Det som gör Drömpyramiden speciellt är att man får följa sekunddramat på nära håll när varje fråga, varje svar och varje beslut kan resultera i att en livsdröm går i uppfyllelse, säger programledaren Rickard Sjöberg.

"Inte nervös"

Christina Nicander kommer från Vimmerby, men bor numera i Västervik. Dottern Karin-Alice är uppvuxen i Kinda, men har tidigare bott i Vimmerby. Båda är engagerade i ett barnhem i Kenya, där de också har arbetat under perioder. Nu drömmer de om att vinna en resa till Kenya för att besöka barnhemmet.

– Inspelningen var i april och de anhöriga har fått berätta vad vi har för önskningar.

Var det nervöst?

– Under själva inspelningen var jag inte så nervös. Det var mest en rolig grej att göra med min dotter och jag tänkte inte så mycket på det runt omkring. 

Hur är det nu när ni ska se er själva på tv?

– Nu när det närmar sig är det lite skämskudde, med ens dialekt och så, haha. Man är inte van att se sig själv på tv. Det är lite skräckblandat. Normalt är det många människor i publiken, men nu under pandemin har det inte blivit så riktigt, säger Christina Nicander.

Hur det gick för duon är förstås hemligt tills programmet har sänts. 

– Det är en hemlighet, inget får avslöjas innan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt