Annons:

Företaget om presentkorten:

Aina Wiger är glad över kommunens julgåva och vad det genererar till handeln. Foto: Hedvig Holgersson/Arkiv

Företaget om presentkorten: "Täcker en månadslön – det är jätteskönt"

Hudvårdskompaniet är ett av de företag som får del av fina slantar till följd av kommunens julgåva. Aina Wiger är tacksam.
– Det är jätteskönt verkligen, säger hon.

Annons:

En miljon kronor till den lokala handeln. Det är värdet på kommunens julgåva till sina månadsanställda och timvikarier som till slut hamnar hos en mängd företag i Vimmerby kommun. 

Ett av de företag som varit mest populärt att välja är Hudvårdskompaniet.

– Det är verkligen jätteroligt. Jag var med när det gjordes en liknande satsning med Kampradsstiftelsen i våras och då var vi inte topp fem. Men det fina med det hela var att 150 kronor omvandlades till 500 kronor. Man passade på att handla ännu mer, säger Aina Wiger, som driver Hudvårdskompaniet. 

Vad tycker du om att kommunen har valt den här vägen?

– Det är supertacksamt. Jag gillar att de har delat upp det, så man är tvungen att välja två ställen. Det gör att fler får ta del av det och genererar mer till handeln som har det kämpigt. Det är en väldigt fin gest från kommunen och också gentemot de som jobbar i kommunen. Det är fint att göra så när folk som allra mest behöver uppskattning. 

Drabbats hårt

Hudvårdskompaniet har drabbats hårt under pandemin.

– Vår typ av bransch, där även frisörer, massage och gym ingår har varit väldigt utsatta. Man har uttryckligen sagt att folk ska undvika det. Då känner vi ändå att vi har gjort stora åtgärder. När man kommer hit kan man tvätta händerna direkt, vi har munskydd och visir och ibland känns det som att vi har mer mundering än på vårdcentralen. Vi har fått onödig skit känner jag. 

Man har också försökt hitta nya vägar under coronakrisen.

– Julhandeln är igång, men inget vet riktigt hur det blir. Vi har sett till att man kan handla på nätet hos oss och vi kör även ut till kunderna. Det ser vi ökar. Vi har anpassat oss och gjort allt vi har kunnat, men det har varit ett tufft år. Vi är inte nära en konkurs, det är inte på den nivån, men det beror också på många års arbete där vi har sett till att bygga upp vår buffert. Man inser ännu mer vikten av att växa organiskt nu. 

Vad betyder det här tillskottet för er?

– Det betyder en månadslön till en anställd. Det är verkligen jätteskönt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt