Annons:

PERSON I LÄNET DOG DAGEN EFTER VACCINERING

En person dog dagen efter vaccinering i Kalmar län. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

PERSON I LÄNET DOG DAGEN EFTER VACCINERING

En person i Kalmar län, som tog covid-19-vaccinet, dog dagen efter vaccinering. Det skriver regionen i ett pressmeddelande. 

Annons:

Region Kalmar län har gjort en biverkningsrapportering till Läkemedelsverket. Detta efter ett dödsfall på ett särskilt boende i länet dagen efter covid-vaccinering. 

Hälso- och sjukvården har skyldighet att rapportera till Läkemedelsverket vid avvikelser. I det här fallet gjordes det eftersom en multisjuk, äldre person avled dagen efter att ha vaccinerats. Personen avled i ett misstänkt hjärtstopp. 

– Att vi har anmält det här till Läkemedelsverket är en rutinåtgärd. Med tanke på den oro som kan finnas kring just covidvaccinationer är det extra angeläget att vi är öppna med det vi kan och följer de processer vi har, säger chefläkare Mattias Alvunger i ett pressuttalande.

"Utifrån rapporteringen gör Läkemedelsverket bland annat en bedömning om mer information behöver efterfrågas kring händelsen", skriver regionen.

Rapporten skickas sedan till den europeiska biverkningsdatabasen EudraVigilance och blir en del av underlaget för den gemensamma läkemedelsövervakningen inom EU.

Regionen lämnar inga fler uppgifter om händelsen. Ärendet har överlämnats till Läkemedelsverket.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt