Annons:

Campus Västervik öppnar dörrarna mot världen

Camous Västervik öppnar dörrarna för en internationell utbildning.

Campus Västervik öppnar dörrarna mot världen

Hösten 2021 startar Campus Västervik en internationell politisk masterutbildning och kommer för första gången öppna dörrarna mot världen, då man skrivit avtal med University of Western Cape i Sydafrika och Högskolan Väst om ett masterprogram på 120 högskolepoäng i politiska studier. Det skriver Campus Västervik i ett pressmeddelande.

Annons:

Campus Västervik är en del av samarbetet Campus Småland, där även Vimmerby och Hultsfred ingår. Nu har man lyckats få en spännande utbildning till lärosätet. Det handlar om arbetsintegrerade politiska studier, som är en tvåårig utbildning (120 högskolepoäng).

Den som går utbildningen får kunskaper i att arbeta i politisk-ekonomiska miljöer på lokal, nationell och internationell nivå. Utbildningen fokuserar bland annat på frågorna hållbarhet, politisk ekonomi, jämställdhet, mänskliga rättigheter och organisationsutveckling. 

– Vi är stolta över att få en unik topputbildning till Västervik, och över det samarbete vi har inlett med UWC i Sydafrika och Högskolan Väst. Nu utmanar vi politiker i kommunen och regionen och såklart andra intresserade att ta chansen till kompetensutveckling som få andra i Sverige har tillgång till, säger Jerry Engström, campuschef på Campus Västervik, i pressmeddelandet. 

Den som går utbildningen har möjlighet att genomföra delar av utbildningen i Kapstaden och studenter i Sydafrika kan komma till Västervik. 

Mastersprogrammet startar höstterminen 2021. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt